Har du også Kilimanjaro på din bucket-list? I så fald skal du læse med her, for KLM/AirFrance fortsætter deres store nytårs udsalg med at tilbyde nogle utrolig billige fly til mange destinationer i Afrika.

Tilbuddet gælder næsten dagligt for afrejse resten af året (undtaget juli og august). Det vilde ved netop dette tilbud, er at det er også INKLUSIV INDTJEKKET BAGGAGE. Noget som normalt koster omkring 600 kr. ekstra t/r på mange andre ruter. Desuden er det også muligt at flyve fra både Billund og København til under 3500 kr. Se begge tilbud nederst på siden.

Nederst i artiklen, kan du finde eksempler på grupperejser til Tanzania, Zanzibar og Serengeti sletten. Du kan her finde grupperejser som er specielt lavet for unge, men også klassiske grupperejser på tværs af aldersgrupper.

På denne rute flyver du med KLM, som er i top 10 over de bedste flyselskaber i verden. Du har én, som regel meget kort mellemlanding, i Amsterdam men derudover er turen direkte til Kilimanjaro. Dertil er det også værd at bemærke, at hvis du bestiller til afrejse inden 30. juni 2022, giver billetten fuld valgmulighed for ombooking (dog med betaling af differencen) samt refusion til gavebevis.

Et billede taget fra nationalparken tæt ved Kilimanjaro

Billige fly til Kilimanjaro

For at finde disse fly anbefaler jeg, at gå direkte ind på KLM’s hjemmeside. Normalt ville jeg altid bruge en søgemaskine til at finde fly, men til disse KLM tilbud giver selskabets egen hjemmeside faktisk et fremragende overblik.

Fra Billund & København

Step 1

For at give det bedste overblik, er tricket at lade “rejsedatoer” være tom. Hvis der allerede står en dato, kan du trykke på det blå kryds for at rydde feltet.

Her har jeg for eksemplet taget ruten Hamborg til Lima fra et andet tilbud, men udskift blot til Billund/København og Kilimanjaro.
Step 2

Herfra kan du vælge hvilke måned og dato du ønsker at afrejse skal foregå på. På tidspunktet for dette indlæg er der som du kan se mange muligheder for kombinationer af datoer også på tværs af måneder, hvis man ønsker en længere backpacker rejse f.eks.

Mulighederne dagsdato

TIP: Det kan ofte svare sig at lege lidt med datoerne, da der kan være store forskelle på hvor lange mellemlandinger man skal have på de forskellige datoer.

Her er f.eks. vist en tilfældig dag i marts, hvor du både har mulighed for at vælge en samlet rejsetid på 12 timer og 45 minutter og en på 24 timer og 5 minutter. Jeg ved godt, hvad jeg ville vælge.

Bagage er inklusiv!

På denne rute er “light” klassen endda inklusiv ét styk indchecket bagage, hvilket selvfølgelig er super behageligt samtidig med at det gør tilbudet det billigere. Normalt tager KLM knap 300 kr. hver vej for at have baggage med. Så går man ud fra denne pris, falder prisen faktisk med knap 600 kr. Særligt hvis du har planer om at bestige Kilimanjaro, hvor man ofte har brug for en smule mere bagage til en sådan rejse.

Her vist bagage politiken, dog fra en anden rute

Desuden må man også have 12 kg’s håndbagage, hvilket med KLM’s favorable bagagepolitik giver mulighed for at have nærmest to kufferter med per person. Se nedenstående:

KLM*s håndbagage politik

Som reference, kan det bemærkes at det hos Ryanair kun er tilladt at have ét stykke håndbagage med som kun må have målene 40 x 25 x 20. Du har således noget mere plads hos KLM.

Den endelige rejse

Den endelige rejse fra Billund til Kilimanjaro

Nu har jeg valgt disse datoer som eksempel, men som sagt, findes der mange forskellige kombinationer som både er kortere og længere.

Fra København

Fra København er prisen en lille smule dyrere, men ikke meget. Har er f.eks. vist de samme datoer som overstående rejse fra Billund.

Et eksempel på rejse mellem København og Kilimanjaro

Fra Aalborg

Hvis man ikke ønsker at flyve fra hverken Aalborg eller Billund, er det med KLM også muligt at flyve fra Aalborg. Her er prisen dog omkring 3800 kr. t/r. Det vil for de fleste, som er bosiddende i Nordjylland, således stadig kunne betale sig at tage turen til Billund.

Hvis du er i tvivl om hvordan, du billigst kommer til Billund lufthavn fra Aarhus eller Aalborg, så kan du læse min guide her.

Safari med grupperejse til Kilimanjaro

En safari ved Serengeti sletten vil være en oplagt aktivitet efter en bestigning af Kilimanjaro

Hovedaktiviteten ved Kilimanjaro vil naturligvis være at bestige selve bjerget. Til det kan du finde et hav af udbydere på netten. Du skal være opmærksom på, at der på bjerget findes mange ruter, som også svinger i sværhed. Generelt er Kilimanjaro dog et relativt nemt bjerg at bestige, da det ikke kræver specielt klatreudstyr, men blot nogle gode ben og vandrestøvler.

Det er ikke sønderligt billigt at bestige Kilimanjaro, og du skal regne med at betale ca. 10.000 kr. for en uges trek. Igen er det meget forskelligt med længden og det generelle komfort niveau, som ønskes på turen. Men en klassisk budgettour ligger på mellem 10-15000 kr. Her vil du selvfølgelig have både guide og portere med, som hjælper dig med alt fra madlavning til at bære dit grej op af bjerget.

Når du så har klaret det lange trek, kan du med stolthed sige, at du har påbegyndt “The 7 summit challenge”. Hvis du ikke allerede kender den, så går den i alt sin enkelthed går ud på, at man skal bestige det højeste bjerg på hver af de syv kontinenter. Og i denne challenge indgår Kilimanjaro naturligvis.

Safari på Serengeti sletten

Derudover har du også mulighed for at kombinere rejsen med en safari på Serengeti sletten, hvor du har rig mulighed for at opleve “The Big Five”. Hvilket vil sige bøflen, elefanten, leoparden, løven og næsehornet.

Safari er igen ikke den billigste form for ferie, men det skulle eftersigende være noget helt specielt at opleve så store dyr på nær hold i deres naturlige omgivelser.

Du har her også mulighed for at kombinere både Kilimanjaro, Safari og Zanzibar på en samlet gruppetur. Her vil jeg anbefale G-adventures (reklame link), som lige nu har 25% på mange af deres rejser måneden ud. Det er også G-adventures (reklame link), der arrangerer turen til Peru og Machu Picchu, som jeg skrev om en anden artikel.

Kilimanjaro trek med efterfølgende fly til Zanzibar

Her er f.eks. to forskellige muligheder, en hvor man bestiger Kilimanjaro og efterfølgende flyver til Zanzibar. Samt en hvor man i stedet for Kilimanjaro tager på safari på Serengeti og derefter flyver til Zanzibar. Du har naturligvis også mulighed for at arrangere dette selv, eller bygge ovenpå grupperejserne, hvis du ønsker at gøre begge dele.

Safari på Serengeti med efterfølgende fly til Zanzibar

Oplev både Safari og Zanzibar

Det smukke Zanzibar ligger ikke langt fra Kilimanjaro

Som jeg skrev i begyndelsen, så har KLM/AirFrance også mange afrikanske destinationer på tilbud. Så hvis du selv ønsker at planlægge en kombination, er dette bestemt også muligt. Man kan næsten dagligt flyve indenrigs fra Kilimanjaro, eller en anden lufthavn i nærheden af bjerget til Zanzibar for omkring $100. Ofte vil lufthavnen være ved byen Arusha, som G-adventures (reklame link) også bruger i ovenstående afsnit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Du er måske også interesseret i...