Norwegian tilbyder mange billige ungdomsbilletter til unge under 25 år. Disse inkluderer både indenrigsruten Aalborg-København og ruter til mange spændende europæiske storbyer og feriedestinationer.

Norwegian har haft en hård tur under corona, og mange af deres ruter er desværre blevet skrottet som konsekvens. Herunder samtlige af deres langdistance ruter, som på deres højdepunkt dækkede både Nord- og Sydamerika.

De har dog heldigvis bibeholdt deres ungdomsbilletter! Hvilket bl.a. giver noget tiltrængt konkurrence til SAS på både indenrigsruten Aalborg – København. Men derudover flyver Norwegian også til en lang række europæiske storbyer samt feriedestinationer ved MIddelhavet.

Norwegian ungdomsbilletter

Selvom Norwegian led et tab under corona, så udbyder selskabet en række destinationer i hele Europa særligt til sommeren 2022. Således flyver selskabet direkte fra København til hele 57 direkte destinationer. Du kan finde en samlet liste over destinationer og priser lige her.

Derudover flyver selskabet også fra Aalborg og Billund, hvor der udbydes hhv. 3 og 2 direkte ruter. Hvis du mangler inspiration til din næste rejse, kan du finde et rutekort her. Husk dog at vende tilbage til deres ungdomsside, hvor du skal bruge rabatkoden “UNDER26” for at modtage ungdomsrabatten.

Leder du efter andre gode rejsetilbud for unge? Læs mine artikler om billige grupperejser til hele verden. bl.a. 14-dages grupperejse med andre unge til Costa Rica for under 6000 kr., 14 dages grupperejse gennem Peru med Inca Trail til Machu Picchu eller den store sammenligning af grupperejser for unge til Mexico og Mellemamerika.

Prisstrukturen ved Norwegian ung

Priserne for Norwegian er generelt en smule højere end ved lavprisselskabet Ryanair men fortsat under konkurrenten SAS. Dermed ligger Norwegian sig som en sikker mellemklasse spiller. Generelt er priserne også noget mere varierende end hos konkurrenterne. Du kan derfor opleve at turen eksempelvis tilbydes til kampagnepris et blot 199 kr. mens den på andre tidspunkter kan koster mere end 1000 kr. Læs mere om dette i afsnittet “Pas på returen hos Norwegian” længere nede i artiklen.

Norwegian tilbyder også flere ruter til en række hovedstæder end konkurrenten Ryanair tilbyder. Lufthavnene nær hovedstæder er generelt lidt dyrere at benytte, hvorfor Ryanair ikke kan tilbyde samme ruter hertil. Som eksempel kan du bl.a. flyve til Rom, Paris, Athen og Lissabon.

Men der tilbydes også mange direkte nordiske ruter til bl.a. Stockholm, Oslo, Bergen og Umeå. Oslo og Bergen er f.eks. også de to eneste direkte ruter fra Billund.

Billige billetter mellem Aalborg og København

Norwegian’s nok mest populære rute herhjemme er ruten Aalborg-København. Her flyver Norwegian op til otte daglige afgange og giver derfor noget tiltrængt konkurrence til SAS, som også flyver ruten.

SAS har også en række ungdomsbilletter, som foruden denne rute også dækker bl.a. USA og Asien. Du kan læse min guide til SAS ungdomsbilletter her. SAS ungdomsbilletter på ruten Aalborg-København er dog generelt dyrere end Norwegian’s tilbud.

Norwegian tilbyder disse billetter til en fast kampagnepris på 199 kr. resten af året. Hvilket er en rigtig billig pris sammenlignet med DSB. Når man samtidig har i mente, at flyveturen skærer rejsetiden mellem de to byer ned til sølle 45 minutter. Ja, så må det siges at være et rigtig attraktivt tilbud!

De faste billige ungdomspriser hos Norwegian ungdom på ruten København - Aalborg.
Her et udsnit af ungdomsbilletterne fra februar, men samme billede ses resten af året.

Mange europæiske destinationer med Norwegian ung

Hvis man tillader en enkelt mellemlanding på sin vej, så dækker Norwegian faktisk hele 104 destinationer fra København. Destinationerne der kræver en mellemlanding af oftest de mindre byer i norden, hvor der hos konkurrenten SAS også kræves en mellemlanding. Derfor at udbuddet på lige fod med konkurrentens.

Nedenfor har jeg vedlagt rutekortet for Norwegian i juli 2022. Dog har jeg skåret Svalbard fra på kortet. Men hvis du vil læse mere om Svalbard, og ungdomsbilletter dertil kan jeg anbefale dig at læse mere her.

Som du kan se er kortet meget divers. Personligt synes jeg det er interessant at de foruden de mange nordiske destinationer, også har en del direkte ruter til Balkan. Du kan bl.a. flyve direkte fra København til Beograd i Serbien eller Pristina i Kosovo. Disse destinationer udbydes ikke direkte af andre lavprisselskaber, så det er super at Norwegian går ind på disse ruter. Du finder nedenstående rutekort på dette link.

Rutekortet for juli 2022 fra København

Pas på returen hos Norwegian

Hjemturen med Norwegian skal man dog være en smule varsom med at bestille uden at se sig for. Selvom de tilbyder nogle meget favorable priser på udrejsen, så er der et par destinationer, hvor prisen mangedobles på hjemrejsen.

Jeg har her taget et udsnit fra ruten København – Rom i august 2022. Her ses en meget lav udrejse pris på bare 279 kr. mens hjemrejsen svinger en del og ligger nogle dage helt oppe på 888 kr.

En mange dobling af prisen retur for ungdomsbilleterne hos Norwegian
En mange dobling af prisen retur for ungdomsbilleterne hos Norwegian

På den måde kan man fristes til at tro, at en returrejse til Rom kan gøres for blot 558 kr. mens den faktisk kan løbe helt op i 1167 kr.

I det konkrete tilfælde vil jeg anbefale at bruge et andet flyselskab til hjemrejsen. Her vil jeg anbefale dig at bruge en sammenligningsportal såsom Skyscanner (reklame link), hvor du har mulighed for nemt at søge på tværs af forskellige flyselskaber. Du skal dog være opmærksom på, at Skyscanner (reklame link) ikke har mulighed for at søge efter ungdomsbilletter. Derfor skal du selv booke den billige udrejse med Norwegian. Dette er dog ikke et problem, da Norwegian også tilbyder ungdomsbilletterne som enkeltbilletter.

Skal du bruge et hotel på rejsen?

Så læs min guide til at bestille hotel billigst. Der er mange penge at spare ved at lære at navigere i de mange fordelsprogrammer og søgeportaler.