Bor du i Aarhus men skal flyve fra Billund lufthavn? I dette indlæg gennemgår jeg mulighederne for at komme frem og tilbage mellem Billund lufthavn og Aarhus.

Fra Aarhus har man som minimum en times transporttid med offentlig transport til den nærmeste lufthavn. Selvom Aarhus lufthavn fortsat udvider antallet af ruter, så tilbyder Billund lufthavn fortsat det største udvalg af ruter fra bl.a. Ryanair og WizzAir. Desværre er lufthavnsbussen fra Aarhus ofte det dyreste aspekt af rejsen. Så hvis man går efter de helt billige tilbud, som f.eks. et godt tilbud fra Ryanair, er det kun naturligt at man vil finde den smarteste vej til lufthavnen.

Med offentlig transport mellem Aarhus og Billund lufthavn

Overordnet er der to muligheder for at komme til Billund lufthavn fra Aarhus. Enten kan du tage den direkte lufthavnsbus eller også kan du rejse via Vejle. I denne guide gennemgår jeg disse muligheder og sammenligner på hhv. tid, pris og stabilitet.

Guiden er særligt relevant, hvis du går efter at få så meget rejse for pengene. Hvis du er ung, er der klart mest at spare ved at købe en ung orange billet hos DSB til Vejle. Dette kan du læse mere i afsnit efter det næste.

Ruten i bil fra Aarhus til Billund lufthavn

Lufthavnsbussen fra Aarhus til Billund lufthavn

Den direkte lufthavnsbus lokker med nemhed og et højt antal af afgange. Desværre er prisen meget høj og lyder på 162 kr. hver vej ved køb af en enkeltbillet. På trods af den høje pris, er det ofte den bedste måde at komme til og fra lufthavnen på. Især hvis du flyver enten meget tidligt eller meget sent. Du kan læse mere om priser og ruteplan på Midttrafiks hjemmeside.

Billigere med rejsekort

Rejser du engang imellem med offentlig transport, kan det dog nemt betale sig at investere i et rejsekort. Kortet virker foruden almindelig busser og tog også i de særskilte lufthavnsbusser.

Rejsekortets rabatsystem er ret kompliceret, og afhænger i høj af hvor meget du bruger kortet. Jo mere du rejser, jo mere rabat for du. Derfor kan du godt have en personligrabat fra tidligere rejser, som gør at din tur til og fra Billund er endnu billigere end nedenstående.

Men til denne sammenligning, tager vi udgangspunkt i et rejsekortet uden optjent rabat. Med et rejsekort uden optjent rabat er prisen på en enkeltrejse med lufthavnsbussen: 128 kr. Dette bliver vores sammenligningsgrundlag for alternative rejsemetoder.

Den alternative rute: Tog og bus via Vejle

Hvis du vælger den alternative rute, så skal tage toget til Vejle og derfra med bus til Billund lufthavn. Er man ude i nogenlunde tid, kan man nogle gange være heldig at kunne købe en orange togbillet. Det er naturligvis nemmest at få fat i en orange billet, hvis man rejser udenfor myldretiden.

Er du ung eller studerende, kan du endvidere bestille en ungdomsbillet og opnå yderligere rabat. Rabatten ligger fast på 25% af billetprisen.

Priser fra Aarhus

Voksen billet

Priserne starter ved 35 kr. for den helt billige orange billet og op til 55-58 kr. for en orange fri.

Ung billet

Er du ung starter prisen ved 33 kr., mens den stiger til 54 kr. for en orange fri billet.

Prisen på en ungdomsbillet fra Aarhus til Vejle

Priser fra Aalborg

Her er priserne selvfølgelig en smule dyrere, hvor prisen for en togbillet til Vejle for en ung ligger på omkring 70 kr.

Skift i Vejle: Bus 43

Når man så er ankommet til Vejle er det nemt at finde bus 43/143, da de afgår lige udenfor stationen. Begge busser kører fra Vejle St. til Billund lufthavn og afgår på skiftevis med ca. 30 minutters mellemrum.

Med rejsekort koster denne rejse 48,5 kr. Har man optjent rabat på sit rejsekort, vil prisen være endnu lavere.

Læs konklusionen nederst for at finde ud af hvilken rute som er billigst.

Hvad siger tiden?

Tidsmæssigt er de to rejsemetoder meget ens. Rammer man skiftet i Vejle helt rigtigt, kan man dog spare små 20 minutter ved at tage toget. Men for visse afgange, har man et lidt længere skift i Vejle, således at de to metoder tager nærmest lige lang tid.

OBS: Fra lokal kendskab til ruten, særligt i den travle myldretid, så er der dog meget ofte forsinkelser på IC toget fra Aarhus til Vejle, (altså den hurtige afgang). Og da man kun har fire minutter til at nå bussen i Vejle, skal man være særligt opmærksom på hvad et par minutters forsinkelse betyder for sit videre skift og dermed sit fly i Billund.

Rejseplanen fra Aarhus til Billund lufthavn

Konklusion

Med et rejsekort uden optjent bonus kan man gøre rejsen fra Aarhus til Billund lufthavn for 128 kr. Vælger man den alternative rute med DSB orange og skiftet i Vejle, kan det gøres for mellem 83,5 kr og 106,5 kr. Denne rute giver altså en besparelse på mellem 16% og 35%.

Tidsmæssigt er de to ruter meget ens, men med DSB’s punktlighed skal man dog være forsigtig med tage en alt for sen tog afgang, da man nemt kan komme til at misse sin forbindelse i Vejle.

Find spændende oplevelser til din ferie

Er du på vej på ferie? Find spændende aktiviteter til enhver rejse med lidt inspiration fra GetYourGuide (reklame link). Hos GetYourGuide finder du mere end 60.000 forskellige aktiviteter i mere end 150 forskellige lande. Så mon ikke også, at de har en oplevelse som passer til dig?

Nedenfor finde du eksempelvis et par af de populære oplevelser fra verden. Tryk på knappen nedenfor, og søg på din destination.

Book på GetYourGuide
aktiviteter getyourguide