Skal du ud og rejse snart og ønsker at bruge din telefon på rejsen? Hvis du rejser udenfor EU, ved du nok godt, at mobiltelefoni og særligt data hurtigt kan koste dig mange penge ganske. Men sådan behøver det ikke være!

Undgå lange køer i lufthavnen med uigennemskuelige priser og sælgere, som prøver at snyde dig. Køb et eSIM hjemmefra og vær klar med data på telefonen i hele verden. Skal du på en længere backpacker rejse, så kan du endda købe ét eSIM-kort, som virker i hele Asien. På den måde slipper du helt for at tænke over nyt SIMkort, hver gang du skifter land.

Hvad er et eSIM, og hvordan fungerer det?

Hvis du ikke har hørt om eSIM før, så er det kort fortalt et elektronisk SIM kort, som giver dig adgang til mobiltelefoni på samme måde som et almindeligt sim kort. Det smarte ved et eSIM-kort ifb. med at rejse, er derfor at du ikke behøver at bøvle med anskaffe dig et fysisk SIM-kort for at få din mobiltelefon forbundet med telefoni og data. Du installerer blot en eSIM-kort app, og vælger det land du skal besøge. Derefter bliver dit nye SIM-kort installeret på samme måde, som var det en app.

Fire nemme skridt og så har du købt og installeret dit nye eSIM-kort

At du ikke behøver at anskaffe dig et fysisk nyt SIM-kort er særlig smart når man rejser. Selv i de lande hvor man på gaden hurtigt kan finde et SIM-kort, så ved man som turist sjældent hvad prisen skal være og man risikere derfor nemt at betale en overpris for sit SIM-kort.

I andre lande er det langt mere bøvlet at købe et fysisk SIM-kort, og det er som turist måske ikke lige nemt at finde ud af hvor man skal købe sit nye SIM-kort henne. I begge scenarier er eSIM-kortet en redning, da det både sparer dig for besværet med at finde en sælger af dit nye sim-kort, samtidig med at du er sikker på at prisen du betaler er fair.

Understøtter min mobil eSIM-kort?

eSIM er en forholdsvis ny teknologi. Selvom det umiddelbart virker rigtig smart er endnu ikke alle mobiltelefoner som endnu understøtter det. Hvis du har en iPhone, så virker eSIM-kort dog hos alle nye iPhones produceret efter 2018. Dette gælder følgende:

iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone SE 2 (2020), iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone SE 3 (2022), iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Plus, iPhone Pro Max.

Med Android varierer det en del hos de forskellige udbydere.

Jeg vil anbefale dig, at kigge nærmere på denne guide hos eSIMkort.dk. Her finder du en samlet liste over både iPhone og Android telefoner, som understøtter eSIM-kort teknologien.

Find de billigste eSIM-kort til netop din rejse

Efter at have nørdet mig lidt ned i eSIM-kort teknologien besluttede jeg mig for at starte et sideprojekt udover Budget-Rejser. Derfor har jeg nu startet eSIMkort.dk, som har til formål at udbrede viden om eSIM-kort endnu bredere.

esimkort.dk

På siden har jeg også mulighed for at sammenligne flere udbydere end blot Airalo, som du finder en personlig anmeldelse af nedenfor. Airalo er en rigtig god udbyder, og den kan klart anbefales. Men selskabet er bestemt ikke det eneste derude, som er mindst lige så gode og i nogle tilfælde også billigere end Airalo.

Så hop ind forbi eSIMkort.dk, indtast dit rejsemål og se hvilket eSIM-kort som jeg anbefaler til din rejse. Som du også kan læse mere om længere nede, så findes der bl.a. også regionale eSIM-kort med mobildata i hele Asien eller Sydamerika. De er værd at overveje, hvis du skal på en backpackerrejse.

Gå til eSIMkort.dk

Anmeldelse af udbyderen Airalo: Et nemt eSIM-kort, som virker med det samme

Denne anmeldelse tager udgangspunkt i min egen rejse i sommeren 2022, hvor jeg skulle en tur rundt i det sydlige Afrika. Med start og slut i Sydafrika, skulle jeg besøge Namibia, Botswana, Zambia og Zimbabwe.

På rejsen skulle jeg naturligvis finde mig noget mobildata. Jeg valgte til denne rejse Airalo, men som du kan læse, så findes der også andre udbydere.

Jeg vidste inden denne rejse meget lidt om eSIM-teknologien. Så jeg søgte bredt på nettet efter den bedste og billigste eSIM-kort udbyder. Mit valg endte dengang på selskabet Airalo (reklame link).

Firmaet tilbyder en meget intuitiv app og hjemmeside, hvor du hurtigt og nemt kan finde et overblik over priser og antal GB for hver enkelt pakke. Selskabet tilbyder både nu og dengang de laveste priser for eSIM-kort i Sydafrika. Derudover finder du også et bredt udvalg af både regionale og globale pakker.

Nationale, regionale og globale pakker

Indenfor eSIM-kort har du mulighed for at købe eSIM, som kun dækker ét land. Disse har jeg valgt at kalde “nationale pakker”.

Men du kan også vælge pakker som dækker en hel region eller sågar en global pakke. De regionale pakker finder du til Afrika, Asien, Caribien, Europa, Mellemøsten samt Syd- og Mellemamerika.

Disse pakker er vildt smarte, hvis du er på en længere rejse eksempelvis på en backpackertur. Du skal naturligvis sammenligne prisen på lokale eSIM-kort, men du får med de regionale eSIM-kort en stor frihed. Desuden undgår du “data spild”, når du krydser landegrænser. Dvs. at du brænder inde med ekstra data, som du aldrig får brugt.

Du kan læse mere om de regionale pakker hos eSIMkort.dk, der har flere detaljer om hver enkelt region, og mulighederne for at købe et eSIM-kort til denne.

Mobildata i 26 afrikanske lande på én gang

Da jeg foruden Sydafrika også skulle besøge Namibia, Botswana, Zambia og Zimbabwe, så overvejede jeg en regional pakke til Afrika.

Hos Airalo kan du vælge en pakke med mobildata i 26 afrikanske lande. Du kan se de inkluderede lande på kortet her. Priser lyder på: 1 GB for $27 og 3 GB for $59.

Desværre dækkede pakken kun Botswana og Sydafrika, så jeg vurderede at prisen var for høj til, at det værd at købe kun for Botswana. Airalo sælger lokale eSIMs til både Sydafrika og Botswana, hvilket er noget billigere end det regionale eSIM-kort.

Køb og installering af det nye eSIM-kort

Jeg endte med at vælge et nationalt eSIM-kort til Sydafrika. Man kan her vælge mellem fire forskellige eSIM med mellem 1 og 10 GB data. Jeg valgte det eSIM med 3 GB data, som kostede $13 (ca. 89 kr), hvilket jeg syntes var en god pris.

Efter jeg havde betalt gik der ikke mange sekunder fra at jeg havde modtaget mit eSIM på mail. I mailen fulgte et link, hvor du skal logge ind med din nye Airalo (reklame link) konto. Derefter kommer en QR-kode frem på skærmen. Jeg havde dengang en iPad til rådighed, som jeg brugte til at vise min QR-kode, som nemt blev scannet med min iPhone’s kamera app.

Hvis du ikke har en anden enhed ved hånden, kan du også downloade Airalo’s app direkte på din enhed og følger vejledningen derigennem.

Efter få minutter og med meget begrænset set-up havde jeg data på telefonen! Super nemt!

mail airalo esim sydafrika
Et udsnit af den mail, som jeg modtog fra Airalo efter mit køb

Dækning og brug i Sydafrika

I Sydafrika bruger Airalo det lokale mobilnetværk fra Vodacom. Der var fint signal rundt i landet, og jeg oplevede sjældent ikke at have 4G-signal rundt på min rejse. Download og upload hastigheden var også meget sammenlignelig med hvad, som jeg er vant til i Europa.

Jeg hentede Airalo’s app, hvor jeg løbende kunne følge med i hvor meget data jeg havde brugt. Den eneste ulempe jeg oplevede var, at jeg ikke modtog nogen notifikation om, at min data var opbrugt. Min mobil holdt blot op med at have forbindelse til internettet. Men jeg kan ikke udelukke, at det nu er blevet tilføjet i deres app.

Kunne du også tænke dig at prøve et eSIM-kort på din næste rejse. Hop ind forbi min side eSIMkort.dk og se hvilke muligheder, der findes for eSIM-kort på din rejsedestination.

Gå til eSIMkort.dk

Prøv et verdensdækkende eSIM-kort med data i op til 110 lande

Hvis du ikke vil bekymre dig, om du har data mens du rejser, så har du mulighed for at købe et Globalt eSIM-kort. De globale eSIM-pakker gælder hos Airalo i 84 lande på én gang. Dvs. at du kan bruge din inkluderede mobildata på tværs af alle landene, fuldstændig som det passer dig.

Hos udbyderen Nomad, som du også finder på eSIMkort.dk, kan du bl.a. få et globalt eSIM med hele 110 lande.

globalt esimkort med mobildata i 84 lande

Brug et globalt eSIM til den globale rejse

De globale eSIM er i mange tilfælde dyrere end de lokale eSIM. Men de er rigtig smarte, hvis du skal på en jordomspændende rejse. Eksempelvis hvis du både skal opleve Zanzibar, Indien og Australien på samme tur. I det tilfælde kan du vælge et globalt eSIM-kort, og faktisk få en bedre pris end du ville på lokale eSIM-kort.

Priserne starter hos Airalo ved kun $9 for 1 GB data for 7 dages gyldighed. Den største pakke koster $89, hvor du får 20 GB og en gyldighed på 180 dage.

Læs også

Overvejer du en backpacker rejse? Hvorfor ikke prøve en grupperejse? Mød nye mennesker fra hele verden og få venner for livet. Jeg kan personligt stort anbefale det internationale bureau G-adventures, som tilbyder grupperejser for unge og voksne til hele verden. Læs mine artikler om grupperejser for unge til bl.a. Peru inkl. inca trail til Machu Picchu, 14-dages rundrejse i Costa Rica eller den store sammenligning af grupperejser til Mexico og Mellemamerika.

Køb et almindeligt SIM-kort, hvor det giver mening

Hvis du er meget prisbevidst, så vil jeg altid anbefale dig at undersøge prisen og hvor nemt det er at skaffe et almindeligt SIM-kort i det land du besøger. I nogle lande kan du nemlig købe et almindeligt SIM-kort meget billigt, som virker med det samme, og som har rigeligt med data og tale på sig. I andre lande kan det dog både være billigere, og nemmere, at vælge et eSIM-kort frem for et almindeligt SIM-kort.

Almindeligt SIM-kort er billigst i Kirgisistan

For at komme med et eksempel, så var jeg for nyligt i Kirgisistan. Jeg undersøgte mulighederne for eSIM hos både Airalo, Nomad og Flexiroam. For Kirgisistan var det kun Airalo, som havde dækning på et lokalt plan.

Priserne lå på $8 for 1 GB i 7 dage, $21 for 3 GB i 30 dage og $24 for 5 GB også i 30 dage. Jeg synes det lød dyrt, så jeg undersøgte mulighederne for at købe et almindeligt SIM-kort.

I Kirgisistan er det heldigvis meget nemt, at købe forudbetalte SIM-kort. Lige så snart man går ud af paskontrollen, bliver man mødt af adskillige SIM-kort sælgere. Vi havde på forhånd undersøgt MegaCom, som vi havde læst havde bedst dækning i landet.

Her kunne vi for $5 få 10 GB i 30 dage. Altså markant billigere end eSIM. Men som I kan læse i næste tilfælde, så kan det i visse lande være billigere at vælge et eSIM frem for et almindeligt sim-kort.

eSIM-kost er billigst i Sydafrika

For eksemplet tidligere, hvor jeg var på en rejse i det sydlige Afrika, sammenlignede jeg naturligvis også prisen på et almindeligt SIM-kort.

I Sydafrika kostede et almindeligt SIM-kort faktisk mere end et eSIM-kort. Samtidig sparede jeg også det fysiske besøg i en butik med registreringen af mit pas. Ved eSIM-kortet skal du ikke angive personlige informationer såsom pasoplysninger, for at få adgang til internet og telefoni. Når du har købt og installeret kortet er du på nettet med det samme.

Hvis man eksempelvis tager udbyderen Vodacom, som eSIM udbyderen Airalo også bruger i Sydafrika. Her koster et fysisk SIM-kort med 3 GB gyldigt i 30 dage 229 zar (~ 101 kr.) mens det tilsvarende esim fra Airalo kun koster $13 (~ 95 kr.)

Selvfølgelig ikke den store prisforskel, men ift. tiden som skal bruges på at anskaffe sig det fysiske sim-kort, sparer du i denne situation både tid og penge ved at vælge et eSIM-kort.

Priserne for et eSIM-kort i Sydafrika