Qatar Airways blev i 2021 kåret som det bedste flyselskab i verden, vel og mærke for sjette gang. Selskabet flyver fra København via Doha til mere end 160 destinationer verden over på tværs af både Afrika, Sydamerika, Nordamerika, Asien og Oceanien.

Derudover tilbyder de også studierabat! Endvidere kører selskabet med oprettelseskoder, som giver yderligere rabat. Læs mere om det sidst i artiklen.

Som ung under 26 år, kan du hos både Norwegian og SAS få ungdomsrabat. Også selvom du ikke er studerende. Læs mere om det her: Norwegian ungdomsbilletter & SAS ungdomsbilletter.

Studierabat hos Qatar Airways

Qatar Airways tilbyder studierabat, og ikke ungdomsrabat. Det er således et krav, at du ved oprettelse uploader en indskrivningsbekræftelse (på engelsk) fra dit studiested. Den kan du ved mange danske universiteter finde på STADS. Oprettelsen og bekræftelsen finder sted meget hurtigt.

For at finde rundt i studierabatten hos Qatar Airways (reklame link), kræver det at mange tager stilling til et par forskellige ting. Rabatten er nemlig inddelt i flere forskellige dele, som foruden oprettelse med upload af sin indskrivelse, også kræver brugen af en rabatkode for maksimal rabat. Læs mere om dette længere nede i artiklen.

Studierabatten ved Qatar Airways er nemlig gradvist stigende således, at den belønner dig mere, jo oftere du flyver med selskabet. Bl.a. kan du vælge, om du vil spare lidt nu og her, eller spare mere fordelt over flere rejser. Det er derfor værd at sætte sig ind i systemet inden, du bestiller billetten.

Op til 20% rabat!

Som sagt er studierabatten gradvist stigende baseret på hvor meget, du flyver med Qatar Airways. Den første gang får du 10%, næste gang 15% mens du fra tredje gang og frem får hele 20% rabat!

Vær opmærksom på, at dette kun gælder den egentlig billetpris uden skatter og afgifter. Jeg har vist et eksempel længere nede.

Qatar Airways Student Club promotion

Læs med længere nede, hvor jeg forklarer hvordan du, foruden studierabatten, kan få yderligere rabat.

Du kan bl.a. flyve til smukke Bali direkte fra Doha i Qatar

Ekstra bagage og fri wifi hele turen

Foruden den procentvise rabat på selve billetten, så får du ved Qatar også et par andre fordele ved at gøre brug af deres studietilbud.

Hvis du eksempelvis bruger Qatar Airways til at flyve på udveksling, vil det sikket være dejligt, at du med studiebilletten får mulighed for at komme lidt ekstra kilo i bagagen.

Qatar Airways tilbyder også fri wifi under din flyvetur. Med deres nyere fly har selskabet endda introduceret ‘super-wifi’. Hvilket dine vouchers også gælder til. Super wifi svarer i praksis nogenlunde til en 3G forbindelse. Så selvom det ikke er fibernet, så giver forbindelsen rig mulighed for at browse eller chatte med dem derhjemme under hele rejsen.

Hvis man skal sammenligne prisen på dette tilbud, så har man mulighed for at købe fri super wifi til $10 pr. fly. For en returbillet med mellemlanding i Qatar, vil du således modtage vouchers for en værdi af $40 (280 kr).

Mulighed for gratis opgradering

Men det mest interessante ved deres studierabat er nok den gave, som de giver, når du er færdiguddannet. Her giver Qatar Airways nemlig en gratis opgradering til den næste ‘tier’.

Såfremt du ikke allerede er en hyppig bruger af Qatar Airways, vil du sandsynligvis rykke fra Tier 1, Burgundy, og op til Tier 2, Silver.

Silver har faktisk en del fede fordele såsom priority check-in, priority boarding, eksta Qmiles når du flyver, samt to årlige lounge adgange i Doha. Du kan læse mere om de konkrete fordele ved hver tier her (reklame link).

For dette kræves dog, at du fra oprettelsen flyver mindst én gang om året med Qatar Airways frem til at du er færdig på studiet. Så hvis du netop er begyndt på din uddannelse, er det måske ikke den helt store fordel. Men hvis du er på dit sidste år, og bliver færdig f.eks. til sommer, ja så burde du i teorien kunne sikre dig en gratis opgradering efter sommerferien, såfremt når tager en flyvetur inden da.

Du kan læse mere om de ekstra fordele ved at rejse som studerende på Qatar Airways – Student Club hjemmeside (reklame link).

Kupon med yderligere rabat!

Ved oprettelsen har du derudover mulighed for at tilføje en kupon, som giver dig ‘Qmiles’. Qmiles er Qatar Airways loyalitetspoint, som kan bruges ved køb af både billetter og opgraderinger.

Qmiles kan også bruges til rabat på din første ordre. Denne rabat kan kombineres med din personlige studierabat kupon, du fik ved oprettelsen overfor. Læs mere om dette i næste afsnit.

Du skal dog træffe et valg først. Hvor meget regner du med, at flyve med Qatar Airways i fremtiden?

1. mulighed : Jeg kommer ikke til at flyve med Qatar Airways igen

Hvis du ikke regner med at skal flyve med Qatar Airways igen, så har du mulighed for at få 2500 Qmiles nu og her. Disse har en værdi på ca. 100 kr. ved indløsning.

Hvis du ønsker dette, skal du ved oprettelsen bruge koden: FLYQR22

2. mulighed : Jeg kommer til at flyve med Qatar Airways igen

Hvis du har planer om, at du i fremtiden igen skal flyve med Qatar Airways, så har du mulighed for at vælge en kupon, som giver dig 1000 Qmiles nu her, og så 4000 Qmiles efter første endt rejse. Dette har altså en værdi på ca. 200 kr. i alt, men forudsætter at du rejser endnu en gang med Qatar Airways.

Derudover vil du, hvis du stadig er studerende, jo også få en højere rabat på din næste rejse.

Hvis du ønsker dette, skal du ved oprettelsen bruge følgende link: Oprettelses Link 5000 Qmiles (reklame link)

Herefter burde oprettelseskuponen automatisk være tilføjet, og de første 1000 point bliver tilføjet straks efter oprettelse.


Studierabat og oprettelsesrabat

Her er et eksempel på den første mulighed, hvor jeg både har tilføjet min personline 10% studierabat kupon samt mine gratis 2500 Qmiles, som jeg fik ved oprettelsen. På den måde får man altså her dobbelt op på rabat.

Jeg har her som eksempel fundet ruten fra København til Johannesburg i Sydafrika.

Her kun brug af Qmiles og ikke brug af 10% kupon
Her både brug af Qmiles og 10% kupon

Som du nok kan se, så giver studierabatten ikke 10% rabat på hele billetprisen. Kuponen gælder nemlig kun på det som flyselskaberne kalder “fare”, dvs. prisen uden diverse skatter og afgifter.

Nu var denne billet allerede på tilbud, derfor var selve besparelsen på billetprisen ikke den store. Men du har ved køb af studiekolleger fortsat adgang til de mange andre fordele undervejs på din rejse.

Eller slappe af på i paradis på Maldiverne

Forskellige billettyper giver flere Qmiles på din næste rejse

Hos Qatar Airways skal du også være opmærksom på de forskellige billettyper, der gælder for Economy class. Her er ovenstående eksempel med ruten København til Johannesburg, hvor man ser at prisen for hhv. Lite og Classic er ens. Man får derfor ikke en nominel besparelse, men i stedet en “opgradering” til Classic.

Forskellen på Lite og Classic er, at man ved Classic får dobbelt så mange Qmiles som ved Lite. Samt muligheden for at tage 5 kg ekstra vægt med i sin bagage, og et par andre “online benefits” som bl.a. inkluderer 10% rabat på deres duty-free i Doha.

Det vil altså sige, at man med sin “10% rabatkode” ikke modtager en egentlig besparelse i kroner og øre, men i stedet får matchet prisen på Lite og samtidig får lidt ekstra Qmiles, som kan bruges næste gang man rejser med Qatar Airways. I dette tilfælde har de ekstra Qmiles en værdi på ca. 75 kr.

Den allerede nedsatte rute, København til Johannesburg.

Ikke-allerede nedsatte ruter

På de ikke-nedsatte ruter er der lidt mere rabat at hente. Her er et eksempel med ruten København til Sydney, hvor man sparer 230 kr. på “Classic” billettypen.

Igen skal du være opmærksom på de to billettyper, Lite og Classic. I dette tilfælde sparer man rigtigt nok 230 kr. på normalprisen på Classic, men tilbudsprisen for Classic er kun 47 kr. lavere end den normale Lite. (Rabatkoden gælder selvfølgelig ikke for Lite)

Eksempel med ruten København til Sydney, med sammenlignen af Lite og Classic

Det er naturligvis klart, at man vælger Classic fremfor Lite i denne situation, nu hvor prisen er knap 50 kr. lavere end for Lite. Og at man desuden desuden modtager det dobbelte antal miles, hvilket i denne situation har en værdi på knap 100 kr. ved indløsning på en anden rute.

Konklusion

Qatar Airways er kåret som verdens bedste flyselskab – og det er med god grund. Det er virkelig en fornøjelse at flyve med dem. Servicen du vil opleve ombord er i sandhed verdensklasse sammenlignet med europæiske og danske selskaber.

Deres studierabat belønner den hyppigt rejsende, og man får derfor mere og mere rabat jo mere man flyver med selskabet. Desuden er fordelene som gratis wifi et dejligt plus, samt muligheden for at blive opgraderet til næste tier ved endt studie. Selvom man ikke altid sparer meget her og nu, så kan det som studerende kun betale sig at gøre brug af tilbuddet.

Husk at du også kan få studierabat hos konkurrenten Emirates samt ungdomsrabat hos både SAS ungdom og Norwegian ungdom.