Ryanair sælger rigtig mange billige flybilletter. Men det kan være en smule forvirrende at købe dem, uden at få valgt en masse ekstra ting, som gør rejsen unødvendigt dyrere. Selvom hjemmesiden er lavet til at få dig til at købe tilføjelser, så behøver du bestemt ikke købe andet end den annoncerede flybillet.

Hvis du mangler den billige flybillet, kan jeg anbefale dig at læse min artikel om de evigt billige Ryanair billetter her. Du kan også finde flere billige flybilletter i menuen ovenover. Tryk på “Billige fly”.

Hvis du ofte bestiller flybilletter gennem lavprisselskaber, er du sikkert en haj til at navigere i sådanne sider. Men du kan måske huske første gang, du skulle bestille en billet, hvor mange ting man skulle forholde sig til. Og hvor forvirrende det var ikke at tilføje diverse ekstra tilkøb.

Derfor har jeg valgt at lave en kort guide, som viser hvordan, du bestiller flybilletten hos Ryanair uden at tilvælge unødvendige tilføjelser.

Step 1: Vælg din afgang

Jeg vælger som eksempel en enkeltrejse fra Aarhus til London d. 17 Marts 2022. Men betalingsproceduren er den samme for alle Rynair billetter.

Hvis du ikke ønsker at have bagage med, skal du naturligvis vælge klassen “Value”, som på nedenstående billede.

Herefter dukker følgende lille boks frem, som spørger om du er virkelig er sikker på, at du ikke skal rejse med mere bagage. Du vælger naturligvis den nederste mulighed: “Fortsæt med Value-pris”

Step 2: Navn på passagerer

Herefter bedes du indtaste navnet på den rejsende, ligesom på billedet nedenfor. Tryk på det gule ikon i bunden “Fortsæt”.

Du skal således ikke bruge pasnummer for at bestille en billet hos Ryaniar. Dette er kun nødvendigt, når du tjekker ind. Hos Ryanair kan dette dog først gøres 24 timer før afgang, med mindre du betaler for det.

Step 3: Sædevalg

Næst spørger Ryanair om du vil sidde et bestemt sted. Sædevalg er nemlig en ekstraservice hos Ryanair. I skal derfor være opmærksom på, at hvis I rejser flere sammen, så kommer I til at sidde spredt i flyet, hvis ikke I betaler ekstra for det på denne side. Priserne for sædevalg svinger en smule, men oftest koster det mellem 50-100 kr. pr. valg af sæde.

Hvis du ikke ønsker at betale ekstra for denne service, skal du oppe i højre hjørne vælge “Mulighed 2: Vælg pladser senere”.

Stol ikke på overskriften

Overskriften på Ryanair’s side kan godt være en smule forvirrende fordi den skriver, at du skal vælge “pladser senere”. Derfor kunne man godt fristes til at tro, at du lige så godt kan vælge dem nu.

Men det skal du IKKE gøre.. Når tiden kommer til at du skal tjekke ind, bliver du igen mødt med valgmuligheden om, at du skal betale for en siddeplads. Her skal du blot igen vælge muligheden “tilfældig siddeplads”.

Herefter kommer følgende side frem. Hvor Ryanair igen forsøge at få dig til at købe et sæde. Men du skal igen vælge “Fortsæt uden en plads”.

Step 4: Bagage

Det næste Ryanair rigtig gerne vil have du køber er bagage. Faktisk vil de gerne have du både tilkøber ekstra plads i kabinen samt indtjekket bagage.

Igen går vi med den overbevisning, at du blot vil til London billigst, hvilket er uden tilkøbt bagage. Derfor skal du på næste skærm vælge “Kun én lille taske”.

Ryanair har med deres bagagepolitik forsøgt at tvinge en til at købe bagage, ved kun at tillade minimalt med indkluderet håndbagage.

TIP: Medbring altid en ‘blød’ taske som din håndbagage. Chancen for at blive kontrolleret er noget mindre, end hvis du medbringer en hård kuffert. Den hårde kuffert er nemlig svær at gøre mindre, og kontrollanten vil derfor have en sikker sag.

Igen bliver man mødt med en advarsel, og det lille “Nej tak” er godt gemt under den mere appellerende “Tilføj for alle” ovenfor. Men du skal naturligvis vælge “Nej tak”.

Step 5: Fast track og transport

Som det sidste prøver Ryanair også at få dig til at tilføje Fast Track og transport til og fra lufthavnen. Ofte vil der ikke være meget at opnå ved at vælge Fast Track i lufthavne, som Ryanair betjener. De er nemlig ofte meget små, og køerne er derfor ikke så slemme.

Men både Fast track skærmen og den efterfølgende transport skærm er begge nemme at bladre forbi.

Blot gå ned i bunden, hvor du vil se den gule knap med “Fortsæt”.

Step 6: Indkøbskurven

Efter du har foretaget dine valg eller fravalg af ekstra tilføjelser, bliver du ledt ud på en skærm, som godt kan virke en smule forvirrende. Igen en mulighed for at tilføje flere betalte elementer til din rejse.

Men du skal blot ignorere skærmen lige fremme og i stedet se mod det grønne felt oppe i højre hjørne. Tryk her på “Se kurv”.

Herefter kommer følgende skærm frem, hvor du naturligvis skal vælge den gule knap “Tjek”.

Step 7: Betalingen og forsikring

Nu er du endelig ved vejs ende, og der kun ét sidste fravalg du skal foretage dig, før du kan få lov at betale de annoncerede 79 kr. for en flybillet fra Aarhus til London.

Her skal du vælge “Jeg vil ikke forsikres”. Herefter kan du gennemgå dine passageroplysninger en sidste gang, og til sidst indtaste dine kortoplysninger og betaler.

Step 8: Check in

Nu er den billige billet i hus, og man skulle derfor tro, at man var i “sikkerhed”. Men det sidste du skal igennem er selve Check In, hvor du også har mulighed for at tilføje ekstra køb.

Cirka et døgn før dit fly afgår, vil du således modtage en mail fra Ryanair med en lignende tekst, som nedenstående billede.

Under denne indtjekning, vil du igen få valget om at tilkøbe bestemte sæder. Dette skal du IKKE gøre, du skal blot insistere på, at du vil have tilfældige sæder.

På den måde kan du komme til London, uden at tilkøbe unødvendige ting.

TIP: Hvis du gerne vil have en kop kaffe i løbet af din flyvetur, så kan jeg anbefale at købe den ombord på flyet, fremfor at betale 50 kroner for Barista kaffen lufthavnen. Ombord på flyet koster en kop kaffe €3, og man kan på den måde ‘støtte’ Ryanair til fortsat at tilføje nye ruter til de danske lufthavne.