Er du i udlandet og skal ringe hjem? Ring til danske priser ved at bruge WiFi-opkald i udlandet. Normalt er det meget dyrt, at ringe med sit danske nummer fra udlandet. Men med denne guide kan du med få steps komme til at ringe gratis fra udlandet og hjem til Danmark.

Det kan være meget praktisk, at have mulighed for at ringe hjem til Danmark, når man er i udlandet. Om du enten skal tale med venner og bekendte, eller om du skal ringe til rejseselskabet eller forsikringen. Teleskaberne tager op til 24 kr. i minuttet, når du ringer fra udlandet og hjem til Danmark.

Heldigvis understøtter mange teleselskaber i dag WiFi-opkald, noget som du muligvis allerede bruger hjemme i Danmark. Mange nyere mobiltelefoner har nemlig mulighed for at ringe via en WiFi-forbindelse i stedet for at bruge det traditionelle mobilnetværk

Sådan bruger du gratis WiFi-opkald i udlandet med en VPN

Når du har købt dit VPN-abonnement, skal du downloade NordVPN’s app. De har en app til både iPhone og Android. Første gang du bruger appen skal du logge ind. Derefter kan du tilslutte dig en hvilken som helst NordVPN server.

På iPhone vil du første gang du bruger en VPN blive ført til indstillinger, hvor du skal bekræfte og installere en såkaldt VPN-profil. Dette er helt normalt og sikre blot, at din iPhone faktisk sender al data via VPN’en.

Step-by-step guide til WiFi-opkald i udlandet

  • Step 1: Download og installér NordVPN appen
  • Step 2: Sæt din telefon på flyfunktion, og tænd derefter WiFi
    • På den måde kan du være sikker på, at din mobil kun ringer via WiFi.
  • Step 3: Åben NordVPN appen og tilslut dig en dansk server.
    • Det tager et par sekunder før mobilen er forbundet. Du vil se en grøn bekræftelsesbesked, når du er forbundet.
  • Step 4: Sørg for at WiFi-opkald er aktiveret
    • Guide på iPhone: Åben indstillinger -> Telefon -> Wifi-opkald

Du er nu klar til at ringe til både familie, venner eller forsikringsselskabet hjemme i Danmark, uden at du skal betale en dyr udenlandsk mobiltakst.

mobil forbundet til nordvpn

En VPN skjuler din lokalitet, og tillader WiFi-opkald

Som udgangspunkt så tillader de danske mobiloperatører ikke, at du bruger WiFI-opkald i udlandet. Det skyldes sandsynligvis, at de tjener mange penge på udlandstelefoni, og derfor ikke har interesse i at lade ringe via den gratis WiFi-forbindelse.

Prøver du at bruge WiFi-opkald i udlandet, vil du derfor opleve at funktionaliteten bliver blokeret af dit teleselskab. Heldigvis er der en løsning. Du kan nemlig bruge en VPN.

Hvad er en VPN?

Kort fortalt så står VPN for “Virtual Private Network”. Dvs. at der skabes en privat forbindelse mellem dig og din VPN udbyder, inden din data derfra bliver sendt videre til dets destination. Når din data bliver sendt via VPN-serveren, bliver IP-adressen som modtageren af dataen ser også ændret til din VPN-udbyders.

krypteret vpn tunnel
Figur der viser hvordan en VPN sikkert forbinder dig til internettet

Det betyder, at når dit teleselskab modtager anmodningen om at starte et WiFI-opkald, så kommer anmodningen fra en IP-adresse tilhørende din VPN-udbyder i stedet for at komme direkte fra dig. Dit teleselskab, kan ikke se hvor i verden du befinder dig. De kan kun se placeringen af din VPN-udbyder.

På den måde tror teleselskabet, at du er i Danmark og tillader derfor, at du bruger WiFI-opkald. Dermed tillader de, at du ringer via dit danske abonnement, på lige fod som var du hjemme i Danmark.

Brug en VPN til at streame DRTV, TV2-Play og Netflix i udlandet

En VPN kræver at du opretter et abonnement. Derfor vil jeg også kort opremse nogle af de andre fordele, som du får ved at have en VPN. For udover at man kan ringe gratis fra udlandet, så er der også en række andre fordele ved at bruge en VPN i udlandet.

Ønsker du eksempelvis at streame en film, serie eller en live udsendelse fra udlandet så vil du i de fleste tilfælde blive mødt at en fejlmeddelelse. Nedenfor ser du bl.a. den fejlbesked, som møder en hvis man prøver at streame DRTV med en udenlandsk IP-adresse.

Bruger du en VPN til at forbinde dig til en dansk server, så vil du på samme måde som med WiFI-opkaldet skjule din placering, og DRTV vil derfor tro du streamer fra Danmark.

fejlmeddelelse hos DR i udlandet
Den fejlmeddelelse der møder en, hvis man prøver at streame DRTV i udlandet

Køb og oprettelse af VPN

Der findes et hav af VPN-udbydere på markedet. Men personligt har jeg brugt NordVPN med stor succes i mange år. Derfor bliver det også NordVPN (reklame link), som jeg anbefaler dig at bruge i dag.

NordVPN har over 5000 servere i 59 forskellige lande verden over. Du er derfor altid garanteret en høj hastighed samtidig med en ultimativ frihed ift. din virtuelle placering i verden.

Gå til NordVPN

Køb et års eller to års abonnement og spar penge

Hvis du kun skal bruge en VPN kortvarigt, så koster servicen 99 kr. for en måned. NordVPN sælger to forskellige andre pakker udover standard. Disse giver en række andre ydelser udover VPN. Mens standard pakken udelukkende vil give dig VPN, som vi er ude efter i dag.

Kan min mobil bruge WiFi-opkald?

Ja det kan den sandsynligvis godt. Langt de fleste mobiltelefoner understøtter i dag teknologien, og det er helt standard ved de nyeste telefoner.

Hos iPhone gælder det for iPhone 5C og op. Har du Android kommer det an på din specifikke model. Men Google aktiverede funktionaliteten allerede ved version 6.0 af Android. Til sammenligning hedder den nyeste 13.0. Så med mindre du har en noget ældre mobiltelefon, ja så burde din mobil understøtte WiFi-opkald.

Understøtter mit teleselskab WiFi-opkald?

Igen så er svaret ja. Alle tre danske udbydere af mobilnetværk (TDC, 3 og Telia/Telenor) understøtter WiFi-opkald funktionaliteten. Om du køber dit mobilabonnement ved et andet selskab en af de store, så er funktionaliteten stadig tilgængelig da de andre mobiloperatører bruger en af tre ovenstående mobilnet.

Få billig mobildata på rejsen med et eSIM-kort

Selvom WiFi-opkald kan være en kæmpe hjælp, hvis du skal ringe hjem til Danmark, så giver det dig desværre ikke mobildata på rejsen. Vi har allesammen set de rædselsslagne SMS’er som teleselskaberne sender ud, når du lander i et nyt land. For hvis du synes det er dyrt, at ringe hjem til Danmark, så skal du prøve at se priser på mobildata.

Som vi skrev i starten af artiklen, så kan udlandstelefoni koste dig op mod 24 kr. i minuttet. Men én megabyte data går nogle gange for mere end 100 kr. ved teleselskaberne. Sammenligner du det med, at et enkelt billede sagtens kan fylde et par megabyte, ja så kan man hurtigt blive ruineret hvis ikke man passer på.

Installér et sekundært SIM-kort kun til data

Løsningen på ovenstående problem skal findes ved den forholdsvis ukendte teknologi: eSIM-kort. Selvom det er de færreste, som har hørt om det, så er teknologien faktisk ganske revolutionerende. Med et eSIM-kort er det nemlig slut med at bøvle med fysiske SIM-kort, og holde styr på hvor man gemmer dem, til man kommer hjem fra rejsen.

Et eSIM-kort er nemlig 100% digital og gør det nemt og billigt at få mobildata på rejsen. Hvis du synes det lyder spændende, kan du læse mere om det på vores søsterside: eSIMkort.dk

Læs mere om eSIM-kort

På siden kan du læse mere om både nationale eSIM-kort, men også regionale og globale eSIM som giver dig mobildata i eksempelvis Asien, Afrika eller Sydamerika.

esim kort til rejsen