Der findes i dag flere flyselskaber, som tilbyder diverse ungdomsbilletter, hvor man ofte kan spare mange hundrede hvis ikke tusinde kroner ved meget få klik. I dette oplæg forsøger jeg at gennemgå SAS’s udvalg af ungdomsbilletter, og hvad de bedst kan bruges til for at opnå størst mulig besparelse.

Udover SAS tilbyder både Norwegian, Qatar Airways og Emirates studierabat på fly. Læs mere i mine artikler her: Norwegian ungdom, Qatar Airways Student Club og Emirates studierabat.

Faste priser og CO2 kompensation med SAS ungdom

SAS tilbyder ungdomsbilletter til mange af deres direkte destinationer. Herunder også langdistance fly som bl.a. dækker USA og Asien. For at kunne købe disse billetter, kræves det at du er mellem 12 og 25 år, hvilket kan blive kontrolleret ved gaten. Desuden bliver alle ungdomsbilletter CO2-kompenseret, så du kan rejse med lidt bedre samvittighed.

Det gode ved SAS ungdomsbilletter er at priserne du ser er nærmeste faste. Der lidt til ingen prisdiskrimination ift. forskellige datoer, og det virker til at der er en fast portion ungdomsbilletter til salg på hver afgang. Den eneste undtagelse er i skolernes sommerferie, hvor priserne er en smule højere. Men har du mulighed at holde ferie på andre tidspunkter, vil du opleve en meget transparent prissammensætning.

Et af de bedste eksempler på brugen af SAS ungdomsbilletter kan du læse om i min artikel om at flyve til Svalbard for kun 1500 kr. t/r!

Du kan læse mere på SAS-ungdoms hjemmeside. Her kan du også læse mere om betingelserne samt gebyrer for evt. ændringer i billetter.

SAS ungdom destinationer

SAS ungdom giver dig ungdomsrabat på destinationer både i Asien, USA, Canada, Europa, Skandinavien og indenrigs i Danmark.

Der hvor du dog virkelig kan spare penge med SAS ungdom er på deres langdistance ruter. SAS flyver til flere byer i USA herunder både på øst- og vestkysten. Dertil flyver de også til byer i Asien herunder Beijing, Shanghai og Tokyo.

Billige fly til Tokyo

Desværre er SAS og deres ungdomsbilletter blevet ramt af corona pandemien. Derfor udbydes der på nuværende tidspunkt ikke billetter til destinationer i Kina og Hong Kong. Man kan dog håbe at SAS vender tilbage med ungdomsbilletter til disse byer igen på den anden side af pandemien.

På nuværende tidspunkt er den eneste Asien rute med ungdomsbilletter således Tokyo. Men her kan man også bestille ungdomsbilletter for den lave pris af 3037 kr t/r vel og mærke direkte!

København til Tokyo, direkte for 3037 kr!

Faste lave priser til USA

Udover at flyve til Asien, kan du med SAS ungdom også flyve til USA. Her flyver SAS direkte fra København til Boston, Chicago, Los Angeles, Miami, New York, San Francisco og Washington DC.

Det bedste ved SAS-ungdom til USA er at priserne er faste. Så selvom du godt kan være heldig, at finde en billigere billet ved et tilbud hos et andet selskab, får du ved SAS derimod en fastpris. Jeg ved af personlig erfaring, at dette kan være super rart særligt til spontane ture.

Det er således muligt at ramme billigere billetter til USA. Jeg har bl.a. skrevet en artikel hvor du kunne flyve med FinnAir til Los Angeles for kun 2500 kr.

NYHED: Ungdomsbilletter til Canada er tilbage

Som noget nyt efter coronapandemien, så er SAS igen begyndt at fly direkte mellem København og Toronto i Canada. Ungdomsbilletterne er også tilbage. De direkte fly går hhv. mandag, onsdag og fredag. Mens du på de resterende ugedage skal flyve via Stockholm. Prisen ved at flyve via Stockholm er mellem 50 og 100 kr. dyrere.

Priseksempler på SAS ungdom billetter mellem USA/Canada og Danmark

Nedenfor finder du (næsten) faste priser for en returbillet mellem USA/Canada og Danmark. Vær opmærksom på at det ikke er alle ugens dage, at SAS flyver mellem København og eksempelvis Boston. Nogle dage flyves der via enten Oslo eller Stockholm. Prisen er her en smule dyrere (100-200 kr.)

København – Boston: 2.777 kr.

København – New York: 2.840 kr.

NYHED: København – Toronto: 3315 kr.

København – Washington DC: 3.377 kr.

København – Miami: 3.377 kr. (først fra nov. 2022)

København – Chicago: 3.590 kr.

København – Los Angeles: 4.190 kr.

København – San Francisco: 4.190 kr.

Med SAS ungdom kan du f.eks. gå opdagelse i New York for kun 3000 kr. t/r

Mulighed for at blande forskellige ruter

For at kunne købe ungdomsbilletterne til den favorable pris, så kræver SAS at du bestille både tur og retur hos dem. Heldigvis tillader de, at du må rejse fra to forskellige lufthavne. Så kører du f.eks. tværs over USA, ja så har du mulighed for at flyve til New York og hjem fra Los Angeles. Denne rejse kan du f.eks. få for 3.791 kr. med direkte billetter frem og tilbage.

Her skal du blot vælge “anden rejse” øverst som valgmulighed. Derefter kan du vælge mellem to forskellige amerikanske lufthavne. Det kan dog være en smule sværere at finde kombinationsbilletterne, men et godt tip at starte med den simple returbillet mellem f.eks. CPH-NYC og finde mulige rejsedatoer på denne rute. Derfra kan du så forsøge at finde kombinationen mellem CPH-NYC og LAX-CPH.

Desværre ikke muligt at blande mellem USA og Canada

Desværre er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at blande SAS ungdomsbilletter på tværs af Canada og USA. Dette har ellers været muligt før coronapandemien. Hvis du planlægger en rejse er det dog værd at tjekke ud, måske det er blevet ændret siden.

København-New York og hjem fra Los Angeles (ungdomsbillet)

Flyv med SAS ungdom til Norge, Sverige og Finland

Et andet punkt hvor SAS’s ungdomsruter kan hjælpe dig med at spare penge, er hvis du flyver internt i Norden. Her dækker mange af lavprisselskaberne nemlig desværre ikke, særligt efter at Norwegian blev hårdt ramt af coronapandemien, har det været svært at flyve med et alternativ til SAS. Men forhåbentlig tager de revanche i de kommende år.

Her er et par eksempler på billige direkte fly. Mange af ruterne har daglige afgange. Priserne er vist for en enkeltbillet, men det er på de nordiske og europæiske ruter muligt at købe enkeltbilletter.

København til Bergen (BGO) fra 399 kr.

København til Stavanger (SVG) fra 409 kr.

København til Stockholm (ARN) fra 449 kr.

København til Helsinki (HEL) fra 499 kr.

København til Oslo (OSL) fra 549 kr.

Billige fly til Nord-Norge

Ungdomsbilletterne giver således nogle yderst favorable priser, særligt hvis du skal til nogle mindre byer i hhv. Sverige eller Norge. Jeg har skrevet et indlæg om hvor billigt, du som ung kan komme til fortryllende Svalbard, som også er dækket af de billige satser. Den artikel finder du her.

Som eksempel på en anden destination kan være Bodø, som kan bruges som udgangspunkt på en tur Lofoten. Her finder du mange ugentlige afgange med en fast pris. For en ung koster returbilletten 1.338 kr. mens den for en voksen starter ved 1.678 kr. men den kan nemt koste mere end 2.000 kr.

Priserne for dette eksempel gælder både fra Billund og København samt fra Aalborg (dog til 1934 kr. t/r)

Jeg kan også anbefale dig at læse min artikel om at flyve med ungdomsbilletter til Svalbard. Her kan du for kun 1500 kr. få en returbillet til den arktiske øgruppe og opleve noget af den vildeste natur på kloden!

Indenrigsruter: Aalborg, Aarhus og København

SAS flyver mellem København og de tre store danske lufthavne Billund, Aalborg og Aarhus. Priserne her er faste og der er et rigt udbud af flyvninger, selv med blot én dags varsel.

Selvom det oftest ikke kan svare sig at flyve mellem Billund og Aarhus for selve turen til København, så kan ruterne bruges som et led i længere rejse, hvilket SAS’s søgemaskine hjælper dig med tilrettelægge. Eksempelvis hvis du ønsker at flyve fra Billund til New York, så har du mulighed for at flyve ruten Billund til København til ungdomspris inden du flyver videre til New York.

Aalborg – København

Her flyver SAS lidt oftere med mellem tre og seks daglige afgange, meget ofte med omkring fem daglige afgange selv i weekenderne.

Prisen er smule højere og ligger fast på 328 kr. og tager mellem 45 og 50 min. Hvilket i den grad er konkurrencemæssigt ift. den fem timer lange togtur med DSB, som også hurtigt løber op i et par hundrede kroner for en enkelt billet.

Dog har ruten hård konkurrence fra Norwegian, som også flyver ruten adskillige gange om dagen. Du kan læse mere om Norwegian ungdomsbilletter i min artikel her. Billetterne sælges på nuværende tidspunkt for en ung fast til 199 kr. Altså noget under hvad SAS tager for samme tur.

Aarhus – København

På denne rute flyver SAS mellem to og fem gange dagligt, med flest afgange i hverdagene. Prisen lyder på 279 kr. og tager blot 40 minutter. Det skal noteres, at SAS på nuværende tidspunkt har monopol på ruten.

Jeg vil dog påstå at med mindre man bor meget tæt på Tirstrup lufthavn og har mulighed for privat transport, vil det med en pris på 100 kr. og en time i bus til Aarhus H bedre kunne betale sig at tage toget, hvis ikke det bruges som et led i en længere rejse.

Hvis rejsen skal foretages billigt, kan du også bruge min guide til at få dobbelt op på studierabat hos Flixbus.

Europæiske destinationer med SAS ung

SAS flyver direkte til mange europæiske hovedstæder samt til flere feriemål i Sydeuropa. Det er dog svært at konkurrere med de mange lavprisselskaber som også flyver disse ruter. Derfor er der knap så meget at spare på de korte ruter sammenlignet med en billet til 100 kr. fra f.eks. Ryanair.

Desuden har SAS meget få direkte ruter fra andre lufthavne end København, hvilket både gør rejsen dyrere og mere besværlig, hvis man kommer fra Jylland. Dog har SAS modsat så mange andre selskaber flere destinationer fra Aarhus end Billund, hvilket kan være en fordel for nogle.

Alligevel kan SAS’s direkte ruter og mere faste afgange bruges i situationer, hvor man har en mere stram tidsplan. Derfor at det fortsat et vigtigt redskab for den prisbevidste rejsende. Et eksempel hvor jeg selv bruge SAS ungdom var på min rejse til Jordan, hvor vi fløj via Milano med en SAS ungdom.

Et kig ud over Peterspladsen i Rom. En destination du kan opleve med SAS ungdom

Eksempler på europæiske destinationer med SAS ungdom

Nedenfor finder du et par eksempler på destinationer. Desværre findes der ikke en udførlig liste over destinationer som SAS tilbyder ungdomsbilletter til. Priserne er generelt billigst til de destinationer, hvor SAS oplever størst konkurrence fra lavprisselskaberne.

Nedenstående priser er vist som enkeltbilletter. Du vil ofte kunne kombinere SAS ungdom med en billig billet fra eksempelvis Ryanair. Brug derfor SAS ungdom i tilfælde af særlige rejsedage, hvor lavprisselskaberne er dyre.

København til London (LHR) fra 349 kr.

København til Berlin (BER) fra 349 kr.

København til Rom (FCO) fra 379 kr.

København til München (MUC) fra 399 kr.

København til Milano (MXP) fast 419 kr.

København til Athen (ATH) fra 449 kr.

København til Napoli (NAP) fra 449 kr.

København til Nice (NCE) fra 449 kr.

København til Split (SPU) fra 449 kr.

København til Hamborg (HAM) fra 499 kr.

København til Paris (CDG) fra 499 kr.

København til Zurich (ZRH) fra 499 kr.

København til Genève (GVA) fra 599 kr.

København til Tallinn (TLL) fra 699 kr.