Drømmer du om Costa Rica? De hvide sandstrande, den grønne regnskov og det turkisblå vand? Har du lyst til at dele en oplevelse med andre unge og samtidig slippe for alt rejsebøvlet? Tag på en 14 dages grupperejse til Costa Rica med andre unge. Alle overnatninger, alt transport og en guide med ombord på hele turen. Hvis du er spontan, kan du få alt dette fra kun 8.175 kr!

TILBUD: Hvis du vil finde flere billigere G-adventures grupperejser for unge, kan jeg anbefale dig at læse min artikel om det nuværende januarudsalg hos G-adventures. Du kan lige nu spare 25% på rigtig mange grupperejser!

14 dages grupperejse med andre unge

Den tur jeg har fundet i dag er G-adventures “Basic Costa Rica: Coastlines & Cloud Forests” (reklame link). Turen hører til deres “18-to-Thirtysomethings” grupperejser, og henveder sig derfor specefikt til unge. G-adventures arrangerer også ture uden aldersbegrænsning, som henvender sig til alle, som ønsker at rejse med andre. Hvis det lyder som noget for dig, kan du læse mere om dette på G-adventures hjemmeside her (reklame link).

Mange dage bruges ved de fantastiske sandstrande på begge sider af Costa Rica

Hvem rejser med G-adventures?

G-adventures er et internationalt bureau, og der er derfor folk med fra hele verden. I min egen erfaring er det særligt mange europæere med England som den helt store nation. Men jeg har også oplevet mange tyskere, hollændere og belgiere. Du vil sandsynligvis også have en eller to canadiere med, da G-adventures har hovedbase i Canada og derfor er særligt store netop der.

Aldersfordelingen

Du vil sandsynligvis opleve, at aldersgruppen er bredere end ved de danske grupperejser. Det er nemlig i de færreste lande, at man som i Danmark i vid udstrækning holder sabbatår mellem gymnasiet og sin videregående uddannelse. Men aldersbegrænsningen går som sagt helt ned til 18 år. Så du kan sagtens deltage, hvis du er på dit sabbatår.

Personligt har jeg brugt selskabet på to ture til hhv. Peru og det sydlige Afrika. På begge ture var aldersfordeling meget spredt ud. Jeg har sågar prøvet at vi på turen havde en på 18 år og en på 39 år. Men i de grupper jeg har prøvet, lå aldersfordelingen ca. med et gennemsnit på 25-26 år.

Men det kommer også an på hvor i verden du rejser. På denne rejse til Costa Rica vil du nok opleve et lavere gennemsnit sammenlignet med en rundrejse i Afrika.

Hvis du vil læse mere om andre grupperejser kan du bl.a. læse min artikel om grupperejse til Peru inklusiv Machu Picchu lige her. Er du mere til Mexico, kan du finde en artikel om denne tur lige.

Costa Rica rundt med sandstrand og jungle

Nedenfor har jeg vedlagt et billede af ruten. Som du kan se, kommer I vidt omkring i hele landet. Du både starter og slutter i hovedstaden, San José, hvilket gør det nemt at flyve til og fra landet. Der går mange fly til og fra San José. Priserne svinger en del ift. sæson, jeg har ofte fundet billetter til under 3000 kr. retur. Men hvis du ikke er så heldig, så ligger priserne som standard på omkring 4000-4500 kr. Husk at tjekke muligheden for at flyve fra Hamborg, hvor jeg har erfaring med at billetter til Costa Rica kan være særligt billige fra.

Sandstrande i begge ender

Første stop efter San José er ved de smukke caribiske sandstrande ved Puerto Viejo de Talamanca. Her bliver i et tre dage, så du har rig mulighed for at lave aktiviteter med din gruppe. G-adventures foreslår selv, at du bl.a. har mulighed for at snorkle langs kysten eller tage på vandreture i den nærliggende Manzanillo National Wildlife Refuge.

Men der er som sådan ikke en fast plan du skal følge, så hvis du heller vil holde fest på stranden, er der er bestemt også plads til det!

Herefter går turen tværs over landet, og efter et par flotte stop i San Carlos, La Fortuna og Monteverde står du igen ved standen. Denne gang med kig ud over Stillehavets bølger ved Santa Teresa. Du har her også mulighed for at tilkøbe Surf lektioner, hvilket kan arrangeres direkte igennem G-Adventures.

I Santa Teresa kan du igen nyde stranden med din gruppe i et par dage, inden I til sidst sammen rejser mod hovedstaden San José igen og slutter turen.

Nogle billeder fra de smukke sandstrande ved Santa Teresa

Jungle og oplevelser for alle pengene

Ind i mellem de dejlige dage ved stranden, kommer du som sagt også dybt ind i landet på et par stop i byerne nord for San José. Her kan du gå på opdagelse i den smukke Costa Ricanske jungle. Costa Rica er særligt kendt for deres mange farverige fugle, hvor du bl.a. kan opleve en vild Toucan eller en Kolibri.

Du kan finde den fulde liste over aktiviteter samt et program for de enkelte dage lige her. (reklame link)

På turen vil I også kører forbi den smukke vulkan Arenal, som giver jer et væld af muligheder. I kan f.eks. bade i det dampende varme vand fra vulkanen, eller prøve at riverrafte igennem junglen. Alle disse ekstra ture kan arrangeres direkte igennem G-Adventures, både før og efter I er taget afsted.

Du kan bl.a. prøve riverrafting, mountainbike eller at zipline gennem den tykke jungle

En grupperejse hos G-adventures

I Danmark er der flere rejsebureauer, som arrangerer nogle fede grupperejser. Desværre er antallet af destinationerne forholdsvis begrænsede og de tager sig også forholdsvis godt betalt. Der findes imidlertid også en række internationale aktører, som tilbyder et væld af destinationer til mere konkurrencedygtige priser. Deltagerne på turen er derfor også folk fra hele verden, som giver en mere divers rejsegruppe, og du har mulighed for at få venner på tværs af landegrænserne.

G-Adventures er en af de største internationale rejsebureauer inden for grupperejser. De udbyder på nuværende tidspunkt flere hundrede grupperejser til hele verden. Du kan derfor finde et langt bredere udvalg af destinationer spredt over hele verden sammenlignet med de danske udbydere.

I denne artikel viser jeg kun én bestemt grupperejse til Costa Rica. Men hvis du leder efter en større rejse, vil jeg klart anbefale dig at besøge G-Adventures hjemmeside (reklame link). Her findes bl.a. lange to måneders grupperejser, som dækker det meste af Mellemamerika. Du har naturligvis også mulighed for at kombinere denne rejse med en anden grupperejse, hvilket G-adventures naturligvis også vil være behjælpelige med at arrangere.

Et billede af en af G-adventures busser godt nok fra Namibia

Fordelene ved at vælge en grupperejse

Sammenholdet og nye venskaber

I rejser en fast gruppe sammen, så du har altid nogen at snakke med undervejs eller nogen at tage i byen med. Desuden er det bare federe at opleve noget sammen, så man kan dele de fantastiske oplevelser.

Du får dertil venskaber på tværs af landegrænser, som du kan bruge på dine videre rejser. Måske I næste gang kan tage afsted sammen?

Undervejs på grupperejserne for unge, er der hos G-adventures også indlagt sociale arrangementer. F.eks. “First Night Out Moment” hvor du har mulighed for at gå i byen og lære din gruppe at kende over en kold øl eller drink.

Planlægning og sikkerhed

Alt på turen er planlagt. Dvs. at du på forhånd ved hvor I rejser hen, og hvordan I gør det. Dertil har du en guide med hele vejen som kan det lokale sprog, og som står for alt det praktiske såsom at håndtere billetter til transport og stå for diverse udflugter. Du sparer derfor alt det bøvl der kan opstå, når man rejser på egen hånd i eksempelvis Mellemamerika.

G-adventures tilbyder også en 24 timers nødtelefon, således at der altid er nogen som kan hjælpe, hvis I på turen skulle komme ud for en ulykke. Her vil jeres guide (CEO) naturligvis også være behjælpelig.

Plads til individuelle ønsker

Selvom alt det praktiske på grupperejser med G-adventures er planlagt, er der bestemt stadig plads til at udfolde sig. Der er bl.a. indlagt ‘fridage’, hvor der ikke er planer med gruppen, men hvor du selv kan bestemme, hvad du vil lave. Det kan være et par af jer vil til stranden, eller nogen af jer vil leje en båd og sejle lidt rundt langs kysten. Alt det er der stadig plads til!

Du får mest muligt ud af din ferie/rejse

På en grupperejse med G-adventures er alt som sagt planlagt. Derfor kan du også læne dig godt tilbage og nyde din ferie/rejse. Du skal ikke bruge tid på at stå i kø på en snusket busstation, for at finde ud af at den næste bus først afgår om 10 timer. Jeres tur er blevet taget mange gange før, og din guide har derfor fuldstændig styr på alt det praktiske. Du skal derfor kun have styr på at have det sjovt og ellers bare nyde turen.

Perfekt gruppestørrelse

Hos G-adventures går de meget op i at sikre det sociale sammenhold undervejs på turene. G-adventures har på denne tur derfor valgt at gruppestørrelsen er begrænset til maks. 15 deltagere med et gennemsnit på 10. På den måde bliver man ikke “glemt” i gruppen, og man har mulighed for at lære alle deltagerne at kende.

Min personlige erfaring med grupperejse

Hvis du gerne vil læse mere om at rejse på en grupperejse med G-adventures, kan jeg anbefale dig at læse min artikel om 14 dages grupperejse i Peru. Den tur tog jeg selv i marts 2022, og jeg kan varmt anbefale både turen og rejsebureauet!

Billig mobildata i Costa Rica og Sydamerika

Hvis du er ved at planlægge en rejse til Costa Rica eller til Sydamerika, så overvej at købe et eSIM-kort. På den måde får du nemt og billig mobildata på hele din rejse. eSIM-kortet virker uafhængigt af dit danske mobilnummer, og du skal derfor ikke bøvle med at skifte fysiske SIM-kort.

Du kan købe eSIM-kort som kun dækker Costa Rica, men du kan også vælge et eSIM-kort som dækker hele Syd- og Mellemamerika. Læs mere om mulighederne på vores søsterside eSIMkort.dk.

Mange mulige rejsedatoer

Noget andet godt ved G-adventures er, at de har rigtig mange afrejsedatoer. Ved denne grupperejse har du således op til fire forskellige rejsedatoer om måneden. G-adventures belønner dig for at være spontan, og grupperejserne er derfor billigere, hvis du har mulighed for at rejse i den nærmeste fremtid. Med den nuværende kampagne sparer du 20%, hvis du kan rejse i oktober eller november.

Book på Gadventures

Du har dog også mulighed for at købe turen længere ud i fremtiden. Lige nu tilbydes turen helt frem til maj 2024. Husk her, at der ved G-adventures er garanti for afrejse. Dvs. at selvom turen ikke bliver helt udsolgt, så vil turen altid blive afholdt. (Selvfølgelig begrænset af ekstraordinære begivenheder såsom en ny coronabølge)

Mulige afrejsedatoer pr. 4 januar
Mulige afrejsedatoer pr. 4 januar

Du kan være heldig med billige fly

Før sommerferien var der mange billige fly fra særligt Hamborg til Costa Rica. Som jeg f.eks. skrev i min artikel om finde fly tur/retur til Costa Rica for kun 3244 kr! Jeg fandt også nedenstående billet i juni 2022 til under 3000 kr. Dette var imidlertid fra Hamborg. Derfor vil jeg på denne rute anbefale dig at tjekke mulighederne fra Hamborg. Du kan være heldig, at finde en billet som nedenstående.

Gå til Momondo

Hvis du ikke er så heldig, så ligger priserne som standard omkring 4000-4500 kr. for en returbillet. Hvilket du kan finde både fra Hamborg og København.

Eksempel med meget billige billetter fra HAM til SJO i juni

Overnatning i San José

Hvis du ankommer et par dage før eller bliver et par dage efter grupperejsen, så har du mulighed for at nyde et par dage i hovedstaden San José. Der kommer rigtig mange rejsende igennem Costa Rica, derfor findes der også mange muligheder for overnatning. Dette gælder både hvis du rejser på et backpackerbudget, og vil sove på hostels. Eller hvis du vil nyde en blød hotelseng på et af de mange hoteller i byen.

Fantastisk mange hostels

Costa Rica får rigtig mange backpacker besøgende, og der findes derfor adskillige hostels i hele landet. Hovedstaden San José er for mange udgangspunktet for deres rejse i Costa Rica, og du finder således også adskillige hostels i byen.

Priserne på hostels i San José ligger på 80-100 kr. pr. nat. Nedenfor har jeg vedhæftet hostelkæden Selina Hostels, som driver hostels i hele sydamerika. Personligt har jeg kun haft positive oplevelser med kæden, som altid lover hostels med god atmosfære uden at priserne stikker helt af. Du kan finde nedenstående hostel lige her. (reklame link)

Book på Hostelworld
Et af de mange hostels i San José

Opgrader til et hotelværelse

Hvis du trænger til en dejlig blød hotelseng enten før eller efter jeres eventyr, så kan du i byen naturligvis også finde et bredt udvalg af hoteller. Hotellerne koster naturligvis lidt mere end en seng på en fælles sovesal, men hvis I er to personer kan I i San José finde mange hotelværelser til omkring 400-500 kr. pr. nat svarende til 200-250 kr. pr. person pr. nat.

Nedenfor har jeg vedhæftet byens Radisson Hotel, som ikke ser ud til at koste frygtelig meget mere end de mindre hoteller i byen. Du kan her få en nat på et femstjernet hotel for kun 568 kr. Tilbuddet her er endda også inklusiv morgenmad. Du finder nedenstående hotel lige her (reklame link).

Book på Booking.com
Radisson Hotellet i San José, som ikke koster meget mere end de andre hoteller på markedet

Som altid vil jeg også anbefale dig, at læse min guide til at booke hoteller smartest. Der kan nemt være mange penge at spare ved at sætte sig ind i de forskellige loyalitetsprogrammer samt at kende forskellen på sammenligningsportaler og bookingportaler. Eksempelvis så sparer jeg på hotellet ovenfor 150 kr. ved at have opsamlet loyalitetspoint gennem Booking.com (reklame link) Genius program.

Corona restriktioner i Costa Rica

Costa Rica har en meget afslappede corona restriktioner for turister. Så længe du er vaccineret skal du hverken fremvise en negativ test eller gå i en form for isolation.

Selvfølgelig kan reglerne hurtigt ændre sig, så jeg vil anbefale dig, at holde øje med deres turistside VisitCostaRica, som holder deres engelske side opdateret. Fra 1. april skulle alle restriktioner i landet dog være ophævet inklusiv indrejserestriktioner for udlændinge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Du er måske også interesseret i...