Står du og overvejer en grupperejse med andre unge til Mexico og resten af Mellemamerika? Der findes mange udbydere af grupperejser til Mellemamerika. Spar dig selv for bøvlet og læs denne artikel sammenligne på tværs af både danske og internationale udbydere.

Grundet den fortsatte nedlukning i Sydøstasien er Mexico og Mellemamerika strøget til top blandt årets favorit destinationer. Og med god grund, for både Mexico og Mellemamerika er et fantastisk område af verden, hvor du har garanti for gode oplevelser!

Har du samtidig mod på at møde og rejse med nye mennesker? I så fald, synes jeg bestemt, at du skal overveje en grupperejse! Du kan naturligvis sagtens rejse til Mexico, Guatemala, Belize mf. alene eller sammen med venner hjemmefra. Men det at rejse i gruppe af nye mennesker er en helt speciel oplevelse. Desuden kan du med grupperejser finde datoer som passer dig bedst, uden at skulle bøvle med at få det til at gå op med venner eller families planer.

Hvis du aldrig har rejst på en grupperejse før, og vil lære mere om den rejseform, vil jeg anbefale dig at læse min rejse om 14-dages grupperejse i Peru inkl. Machu Picchu. Her kan du også læse mere en af arrangørerne af grupperejser, G-adventures, og mine egne erfaringer med dem.

En sammenligning af grupperejser for unge til Mexico

I denne artikel vil jeg forsøge at sammenligne de mange grupperejser til netop Mexico og Mellemamerika, som er kommet i lyset af den nyopståede popularitet. Turene er naturligvis en smule forskellige både ift. destinationer men også ift. længden på turene. Dog har de alle Mexico som fællesnævner men derfra varierer de en smule i valget af de resterende lande. Her kan bl.a. nævnes Guatemala, Belize, og Cuba.

Hvis du gerne vil Costa Rica, og samtidig gerne vil prøve grupperejser, så kan du læse mere om en billig 14-dages grupperejse for unge hos G-adventures lige her.

Fantastiske Mexico

Som sagt så er fællesnævneren på disse ture Mexico. Hvilket er med god grund. Mexico har nemlig det hele! Her kan du i en og samme nyde de hvide sandstrande, gå på opdagelse i junglen, lære at dykke, fordybe dig i Mayaernes interessante historie, mærke den musikalske latinamerikanske kultur og meget mere. Mulighederne er mange, og du behøver bestemt ikke begrænse dig!

Landet er dog også meget stort. Og det er de færreste rejsende, som når at opleve hele landet. I denne artikel vil vi derfor koncentrere os hovedsageligt om Yucatan-halvøen, som både indeholder det turistvenlige badeområde nær Cancun. Samt de store Maya Templer. Herunder Chichen Itza, som er en af de syv vidundere. Nedenfor finder du se et par inspirationsbilleder fra Mexico.

Belize og Guatemala: hajer og vulkaner

Fra Cancun fortsætter mange af turene ned langs kysten ned til Belize. Her kan du fortsætte med at nyde de fantastiske strande, nu bare under et nyt flag. Eksempelvis kommer du på G-adventures grupperejsen ud til øen Caye Caulker, hvor I skal bruge to dage med at dykke ved Hol Chan Marine Reserve. Her kan du bl.a. opleve Rokker og Nurse hajer.

I Guatemala bevæger I jer lidt væk fra kysten og går dybere ind i junglen. Her vil i på mange af turene kunne få et dybere indblik i den ældgamle historie om Mayafolket og deres enorme rige. Desuden rummer landet en del bjerge og vulkaner, og der er mulighed for diverse trekkingture, vulkanture osv.

Belize er bl.a. kendt for sine fantastiske muligheder for at dykke med hvalhajer
Den vidunderlige Lake Atitlán i Guatemala

Ruterne hos de fire selskaber

Ruterne som tages af hvert selskabet er som sagt lidt forskellige. Hos Kilroy, AdventureDK og G-adventures følges man konstant sammen. Selvfølgelig er der indlagt fridage uden program, men dette er højst 1-2 dage.

Nedenfor finder du de tre ruter hos hhv. Kilroy, AdventureDK og G-adventures. Vær opmærksom på, at turene er af forskellig længde, hvorfor antallet af stop også varierer. På turen hos Jysk Rejsebureau har man af to omgange frit program i op til 12 dage. Derfor er ruten ikke fastlagt på forhånd og selskabet har derfor ingen færdig rute.

En sammenligning af de fire grupperejser

Som sagt er rigtig mange udbydere af grupperejser, men jeg har valgt at fokusere på de fire store. Tre danske hhv. Jysk Rejsebureau, Kilroy og AdventureDK. Derudover har jeg også inkluderet det store internationale bureau G-adventures, som jeg har dækket i mine rejseide artiklerne om grupperejser til Costa Rica og til Peru.

For at være åben skal det siges, at mit link til G-adventures er et affiliate-link. G-adventures har på ingen måde bedt mig om at skrive artiklen, men hvis du bruger linket til at bestille en rejse hos dem, modtager jeg et mindre beløb. Det koster ikke dig noget. Men jeg vil sætte stor pris på at du bruger linket til din bestilling. På trods af dette, har jeg dog forsøgt at holde sammenligningen så objektiv som muligt.

Længere nede i artikel forsøger jeg endvidere at finde fly og hostels på egen hånd. Dermed har du forhåbentlig mulighed for at kunne sammenligne priserne på tværs af ture der ikke har dette inklusivt.

Tabel med sammenligning af de fire udbydere af grupperejser til Mexico

Ses bedst på computer!

Jysk RejsebureauKilroyAdventureDKG-adventures (reklame link)
Antal dage60 dage30 dage28 dage16 dage
AldersgruppeUnge (ingen aldersbegrænsninger)18-26 år18-24, 23-30, 28-39 år18-39 år
LandeMexico, Guatemala, Belize og CubaMexicoMexico, Guatemala og BelizeMexico, Guatemala og Belize
Antal månedlig afgange 0-2 (årstidsbestemt)Varierende. (dog pt. ingen fremtidige planlagt)0-2 (årstidsbestemt)4 – 5
Antal overnatninger inkluderet24 nætter (40%)29 nætter (100%)27 nætter (100%) 15 nætter (100%)
Antal måltider inkluderetFå (kun på ture)5 måltider (morgenmad)29 måltider2 måltider
GruppestørrelseMin. 4, maks. 18Maks 14Ikke specifikt oplyst. Dog generelt 6-28Maks 18, gns. 14
Transport inkluderetDelvis100%100%100%
Guide med undervejsNejNejNejJa
Nationalitet på rejsendeDanskSkandinaviskDanskInternational
Inklusiv flyJaJaNejNej
Pris25.995-26.955 kr.33.979 kr.19.990 kr.6.836 – 9.440 kr
Første sammenligning af de fire bureauer uden korrektionen med fly og hotel

De væsentligste forskelle blandt de fire grupperejser

Selvfølgelig udbyder de fire bureauer fire forskellige ture, og det er meget forskelligt hvad, som er inkluderet. Derfor er det også umuligt at lave en fuldstændig sammenligning. Derfor synes jeg at det er vigtigt, at du vælger din udbyder på baggrund af netop dét, som du synes er mest vigtigt. For nogle er dette prisen, mens det for andre er aldersgruppen på turen.

Nedenfor har jeg beskrevet et par af de væsentligste forskelle.

Jysk Rejsebureau

 • Længste tur på hele 60 dage.
 • Inkluderer Cuba.
 • Meget bred aldersgruppe uden begrænsninger.
 • To længere perioder i løbet af turen uden fastlagt program.
 • Inkluderer ikke al transport og ikke alle overnatninger.
 • Lavt minimum antal for en gruppe (4 pers.)

Kilroy

 • Den dyreste tur.
 • Inkluderer kun Mexico.
  • Kan være en fordel, hvis du gerne vil gå dybere ned i Mexico. Men en ulempe, hvis du gerne vil opdage mere af Mellemamerika.
 • Ingen fremtidige planlagte ture.
 • Rejsende fra hele skandinavien.

Adventure DK

 • Mange forskellige aldersgrupper.
 • Mange inkluderede måltider.
 • Billigste danske tur.
 • Højst maks. antal på gruppen (28 pers.)

G-adventures

 • Korteste tur (16 dage).
 • Guide med undervejs på hele turen.
 • Mange månedlige afrejsedatoer.
 • Billigere end konkurrenterne.
  • Særligt hvis du benytter dig af deres ‘last-minute offers’.
 • International gruppe af rejsende.
 • Garanti for afrejse

Hvad koster fly og overnatninger?

For at kunne sammenligne bedre på tværs af udbyderne, kommer jeg nedenfor med et par eksempler på udgifter, som er inkluderet hos nogle udbydere men ikke alle. På den måde bliver sammenligning mere fair på tværs af f.eks. inkluderede fly og overnatninger.

Fly til og fra Mellemamerika

De forskellige ture starter og slutter lidt forskelligt. Men både AdventureDK og G-adventures starter og slutter nær Cancun/Playa del Carmen. Derfor bliver vores udgangspunkt Cancun’s internationale lufthavn. AdventureDK slutter tilbage ved Cancun, mens G-adventures tur slutter i byen Antigua meget tæt på hovedstaden Guatemala City i Guatemala.

Generelt er det altid dyrere at bestille to enkeltbilletter frem for én returbillet. Derfor bliver udgangspunktet for G-adventures turen, at vi køber en enkeltbillet fra Guatemala City til Cancun. Det kan være du skal påregne en ekstra dag her af den grund. Men med alle flybilletter kan du selvfølgelig være heldig at ramme en billig billet netop, som du skal afsted.

På momondo.com kan du nemt søge efter de billigste flybilletter til og fra din destination.

Gå til Momondo

Udgangspunkt i Cancun

Prisen på returbilletten til Cancun svinger en del. Det er oftest billigst at flyve fra Hamborg, men i nogle tidsperioder er prisen nærmest den samme fra København eller Billund.

Lige nu kan du særligt i slutningen af august og hele september finde mange billige returbilletter mellem Hamborg og Cancun ved selskabet TAP. Her starter priserne ved ca. 2800 kr.

Senere på efteråret stiger priserne dog, så de fra Hamborg ligger på lidt over 3000 kr.

En billig billet fra Hamborg til Cancun
Fra København

Flyver du fra København skal du regne med, at priserne starter noget højere. Du kan være heldig at få en billet til under 4000 kr., men de ligger ofte på 4500 kr. Nogenlunde samme niveau kan du være heldig at finde fra Billund. Prisen her kan dog i perioder være meget høj.

En billet fra København til Cancnu

Fordi priserne på denne rute svinger så meget, og at jeg ved, at det kan være svært at ramme den billige billet, bliver vores sammenligningsgrundlag på denne rute 4.000 kr. for en returbillet mellem Danmark og Cancun, Mexico.

Enkeltbillet fra Guatemala City til Cancun

Prisen på en enkeltbillet ligger rimelig fast på lidt ca. $105 svarende til ca. 750 kr. Der går mellem en og to direkte daglige afgange. Jeg har fundet rigtig mange lignende billetter, som denne, med selskabet “Volaris”. Dette er kun en ekstra udgift, hvis du vælger rejsen fra G-adventures.

Fly mellem Guatemala City og Cancun

Overnatninger i Mexico og Mellemamerika

Da alle overnatninger på de ture, som har dem inkluderet foregår på hostels, bliver vores sammenligningsgrundlag også hostels. Jeg vil også klart anbefale dig at sove på hostels i dette område af verden. Hvis du ikke har prøvet hostels før, så er de et fantastisk sted at møde nye mennesker. Jeg har personligt sovet på et utal af hostels, og har ofte endt med at tage på diverse ture med folk, som jeg har mødt på hostels.

Til at finde hostels bruger jeg altid Hostelworld (reklame link). Deres side er virkelig god at blive inspireret på. Hostelworld har udelukkende hostels, og du undgår derfor at skulle sortere hoteller og lign. fra. Desuden er deres side nem at navigere og bestille igennem. Jeg vil dog fortsat anbefale, at du læser min guide til at bestille overnatning smartest. Selv ved hostels, kan du nogle gange bliver overrasket over prisdifferencen ved at bestille igennem eksempelvis Booking.com eller Agoda.com. Men under alle omstændigheder er Hostelworld stadig det bedste at få inspiration!

Der er lidt forskel i prisen i de forskellige lande. Cancun er f.eks. dyrere end Guatemala City. Samtidig bliver mange hostels også dyrere, hvis man bestiller dem last-minute. Hvilket mange gør på en backpackrejse, og som jeg faktisk også vil anbefale dig at gøre. På den måde er du mest fleksibel undervejs på din rejse.

Vi laver derfor derfor en grov gennemsnitspris på hostels i hele regionen på 100 kr. pr. nat.

Book på Hostelworld
Et par eksempler på hostels i Cancun

Sammenligning med alle fly og hostel

Nu har vi fundet priser på både fly og på hostels. Som sagt svinger prisen på flyene dog en del. Derfor gør vi det fair, og tager udgangspunkt i 4000 kr. for en returbillet mellem Danmark og Cancun, Mexico. For overnatninger tager vi et groft gennemsnit på tværs af lande og byer og siger 100 kr. pr. nat.

Ekstra udgifter hos hver udbyder

For Jysk Rejsebureau skal vi samlet bruge 59 overnatninger. Der er dog kun 24 med i prisen. Derfor mangler vi 35. Altså et merudgift på 3500 kr. til hostels. Hertil svinger prisen for Jysk Rejsebureaus grupperejse en smule efter sæson. Jeg har derfor tilladt mig at tage et gennemsnit af den billigste og den dyreste rejse. Selvfølgelig skal det bemærkes, at turen tager 60 dage hvilket er dobbelt så lang tid som de andre ture. Men i dette regneeksempel tager vi udgangspunkt i at alle overnatningerne er inkluderet, uanset hvor lang turen er.

Hos AdventureDK mangler der fly fra Danmark. Altså en merudgift på 4000 kr.

Hos G-adventures (reklame link) mangler vi både fly fra Danmark samt en enkeltbillet fra Guatemala City til Cancun. Altså en samlet merudgift på 4750 kr. Jeg har for G-adventures også taget gennemsnitsprisen mellem den billigste og den dyreste rejse. Generelt kan du spare mange penge hos G-adventures, hvis du har mulighed for at vælge deres last-minute rejser.

Tabel med sammenligning af priserne inklusiv egne fly og hostels

Ses bedst på computer!

Jysk RejsebureauKilroyAdventureDKG-adventures (reklame link)
Antal dage60 dage30 dage28 dage16 dage
LandeMexico, Guatemala, Belize og CubaMexicoMexico, Guatemala og BelizeMexico, Guatemala og Belize
Antal overnatninger inkluderet24 nætter (40%) (korrigeret)29 nætter (100%)27 nætter (100%) 15 nætter (100%)
Antal måltider inkluderetFå (kun på ture)5 måltider (morgenmad)29 måltider2 måltider
Transport inkluderetDelvis100%100%100%
Guide med undervejsNejNejNejJa
Inklusiv flyJaJaNej (korrigeret)Nej (korrigeret)
Pris (uden mer)26.495 kr. (gns.)33.979 kr.19.990 kr.8.138 kr (gns.)
Merudgift3.500 kr.0 kr.4.000 kr.4.750 kr.
Samlet pris29.995 kr.33.979 kr.23.990 kr.12.888 kr.
En sammenligning af de fire bureauer med særligt fokus på prisen

Store forskelle i antal dage gør sammenligning af grupperejser svær

Selvom jeg ved ovenstående har forsøgt at inkludere merudgifter som fly og hostel, så er det fortsat ikke helt fair at sammenligne direkte.

Jysk Rejsebureau: 2 måneder men meget ikke-planlagt tid

Eksempelvis er der ved Jysk Rejsebureau samlet 18 dage, hvor du er helt for dig selv. Det vil sige at der heller ikke er planlagt eller inkluderet aktiviteter i disse dage. Samme gælder for transport som eksempelvis busser rundt i landet. Du skal derfor sætte ekstra penge til side til både aktiviteter og transport. Man kan naturligvis også vælge at sige, at fordi der 18 dage uden program, så er prisen du ser nærmere for 5 uger frem for 8 uger. På den måde bliver det tæt på den måneds rejse, som Kilroy og AdventureDK har i deres program. Hertil kommer at prisen også er inklusiv stoppet på Cuba.

Hvis vi tager de 3.500 kr. til hostel fra igen ender vi på 26.495 kr. Og hvis vi så fjerner den sidste uge på Cuba, så bliver prisen meget lig den pris som AdventureDK kan tilbyde på 23.990 kr. (måske lidt under) for Mexico, Guatemala og Belize.

G-adventures: Den korte men billigeste grupperejse

For at kunne sammenligne G-adventures (reklame link) fair, så skal det også noteres at denne tur kun tager 16 dage. Hvis vi skal op på en måned sammenlagt rejse for at kunne sammenligne, vil man derfor skulle tillægge penge til både overnatninger og aktiviteter. Her kommer udgiften til at konstant at have en guide med sig dog også til at spille ind. Du kan derfor ikke blot gange op, uden også at fratrække værdien af den medfølgende guide.

Når man har guide med er tempoet dog også markant højere, end når man selv rejser. Selvom transporten er inkluderet ved de andre ture, er det stadig i høj grad dig selv og din gruppe, som skal finde ud af det logistiske. Denne del er inkluderet hos G-adventures, derfor kan du nå rigtig meget på turens 16 dage sammenlignet med de andre ture på en måned.

Du kan naturligvis vælge at tillægge 14 ekstra hostel overnatning til 1.400 kr. hvorved du kommer op på 14.288 kr.

Book på Gadventures

Konklusion – den bedste grupperejse til Mexico

Det er ærligt svært, at udpege én konkret vinder. Hver tur er meget forskellig, og fortjener som sådan ikke at blive sammenlignet med de andre ture. Alligevel kan vi lave et par opsummeringer.

Kilroy ligger i den dyre ende med en pris på 33.979 kr. særligt når man kun kommer til Mexico. Hvis man er vild med Mexico kan det selvfølgelig være en fordel, men sammenligner man turen med de andre, virker turen dyr. Dertil er det også et minus, at de ikke har en kalender med fremtidige ture.

AdventureDK og Jysk Rejsebureau tilbyder prismæssigt meget den samme tur. Dog er Jysk Rejsebureaus en måned længere end AdventureDK. De tre uger af den ekstra måned er dog ikke inkluderet i prisen. Derfor skal man som rejsende påtænke at have en del flere lommepenge med på den tur. Fordelen ved AdventureDK er klart, at de tilbyder forskellige aldersgrupper. Det er et kæmpe plus, at man kan vælge at rejse med jævnaldrende.

G-adventures tilbyder en kompakt tur med et fuldt program og egen guide. Gruppen er international, hvilket både kan være en fordel og en ulempe alt efter hvad, man foretrækker. Prisen er noget billigere end de danske konkurrenter, selv hvis man planlægger at bruge 14 dage ekstra alene i området efter grupperejsen er slut. På den front vinder G-adventures. Du skal dog være opmærksom på, at du selv skal tilrettelægge ugerne før/efter de 16 dage, hvis du gerne vil have en måned.

Hvor mange lommepenge skal jeg have med?

Det er altid svært at sige præcis, hvor mange lommepenge, du skal have med på en rejse. Med ovenstående gennemgang af fly og hostels burde du har styr på den del. Maden i Mellemamerika er generelt ret billig, og du kan få et måltid for ca. 100 pesos (35 kr.) Desuden skal du nok også regne med at der på grupperejse for unge bliver drukket et par øl om aftenen. Her ligger niveauet omkring på 30 pesos for en øl svarende til ca. 10 kr.

Din helt store udgift bliver derfor diverse aktiviteter, f.eks. nedenstående tur til Isla Mujeres. Men personligt kan jeg klart anbefale dig, at bruge penge på aktiviteter, selvom det måske kan virke som en dyr udgift. Det er ofte aktiviteterne, som man husker!

Hvad siger rejsebureauerne?

Hos Kilroy skriver de, at de anbefaler at man sætter 5.000 kr. af til lommepenge for en måneds rejse. Men de hos G-adventures anbefaler ca. $475 (3.338 kr.) til 16 dage inklusiv penge til alle måltider. Så hvis vi skal gange op, bliver det også nogenlunde 5-6000 kr., som Kilroy også anbefaler.

Ekstra aktiviteter i Cancun

Som sagt tager vi udgangspunkt i Cancun, som jo er en herlig ferieby. Hvis du har mere tid udover grupperejsen, vil det derfor en oplagt idé at vælge et par dage i en af enderne til at slappe af alene på stranden. Dette er en del af pakken ved Jysk Rejsebureau. Hvis du mangler aktiviteter til denne del af turen, vil jeg anbefale dig at besøge GetYourGuide (reklame link).

En meget populær aktivitet er en bådtur til den smukke Isla Mujeres. Nedenfor finder du tre f.eks. eksempler på dagsture til tropeøen. Den første tur fra venstre er en 10 timers tur med frokost og fri bar under hele turen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Du er måske også interesseret i...