Island er en af de mest unikke destinationer i verden. Med sin helt unikke natur bestående af vulkaner, klipper og gejsere, så er du garanteret at få en oplevelse for livet på Island. Som dansker er vi heldige, at vi faktisk er ret tæt på denne unikke perle.

Grundet de historiske bånd mellem Island og Danmark, så går der i dag mange daglige fly til Island. Der har i perioder været ganske hård konkurrence på ruten, men efter de islandske lavprisselskab Wow Air gik konkurs i 2019, har der været stille på markedet.

Men nu sker der endelig noget igen! Opfølgningen på Wow Air hedder nu FlyPlay. Selskabet har samme mål om at bruge Island som hub mellem USA og Europa. Du kunne bl.a. læse om hvordan, du kan flyve tur/retur fra Danmark til New York for kun 1500 kr. i vores tidligere artikel.

Men det er naturligvis også muligt at stå af på halvvejen, og nyde Island ikke bare som hub, men som en absolut naturperle!

Oplev Island i egen bil eller campervan

Den bedste måde at opleve Island er klart med sit eget rat. Seværdighederne på Island er nemlig ikke et eifeltårn eller en gammel bydel, som du kan opleve på gåben. Meget af oplevelsen ligger i at køre rundt på øen, og stoppe hver gang, man ser noget spændende.

Det er her værd at bemærke, at Island faktisk er større end mange tror. Mens Danmark er ca. 42.000 km2, så er Island 103.000 km2. Altså er Island ca. 2.5 gange så stor som Danmark! Med natur spredt ud over dette enorme areal, får du altså den bedste oplevelse ved selv at køre.

Hvis du mangler inspiration til hvordan, en uges kør-selv-ferie i Island i Campervan kan se ud, så kan du læse min artikel om mine personlige erfaringer om netop denne rejse. En campervan er en mellemstor bil, hvor der er plads til at man kan sove i bagagerummet. Samtidig har du mulighed for at lave mad med det medfølgende køkkenudstyr.

campervan island

Fly billigt fra både Jylland og København

Island er mest oplagt at besøge i sommerhalvåret. Derfor er der også klart flest fly at hente i denne periode. Da det nye selskab FlyPlay først starter op med deres flyvninger til sommerferien, vil du nedenfor finde tilbud for både før og efter sommerferien.

Jeg har brugt Momondo (reklame link) til at sammenligne fly på tværs af datoer og selskaber. Hvis du trykker på en af lilla knapper, kommer du videre til det konkrete tilbud.

Under 800 kr fra København

Det billigeste sted du kan flyve fra er København. Her går der nemlig mange daglige afgange, og du kan vælge i mellem flere forskellige selskaber. Hvis du vil afsted her i det tidlige forår, så kan du faktisk finde billetter fra under 800 kr!

Andre billige datoer til under 1000 kr.

  • 20/04 – 26/04
  • 21/04 – 26/04
  • 27/04 – 01/05

Disse billige billetter fås helt frem til maj. Derefter stiger priserne en smule, og du skal forvente at give ca. 1000 kr i ugerne omkring skolernes sommerferie.

Se tilbud hos Momondo
Her billige fly i April for datoerne 20/04 – 25/04

Omkring 1000 kr. fra Billund

Fra Billund kan du flyve direkte fra ca. april og frem til oktober. Før sommerferien er det kun Icelandair som servicerer ruten, men fra juni har du også mulighed for at vælge FlyPlay.

Prisen er for begge perioder lige omkring 1100 kr. for de billigste billetter.

Se tilbud hos Momondo

Efter sommerferien

Ved Icelandair stiger priserne en smule på den anden side af sommeren. Men heldigvis holder den nye spiller på markedet prisen nede, så du fortsat har mulighed for at finde returbilletter til kun 1100 kr.

Se tilbud hos Momondo

Nyhed: Direkte fly fra Aarhus og Aalborg

Som noget helt nyt, kan du fra juni flyve direkte til Island fra både Aarhus og Aalborg. Det vil sige, at du har mulighed for at tage en forlænget weekend på Island, uden at du skal bruge unødvendig tid på at transportere dig til lufthavnen.

Dertil øger det naturligvis også konkurrencen, så du har mulighed for at være fleksibel og vælge mellem flere lufthavne til din rejse. På Momondo kan du vælge op til 3 forskellige afrejselufthavne, på den måde kan du altså vælge både Billund, Aarhus og Aalborg for at være sikker på at få en billig billet.

Se tilbud hos Momondo

Som sagt også mulighed for at flyve direkte fra Aalborg. Hvis du lægger mærke til datoerne for den uge i september, som jeg har brugt som eksempel, så kan du se, at selskabet flyver på forskellige datoer fra hhv. Aarhus, Aalborg og Billund. Hvis du derfor ikke kan finde direkte fly på netop de datoer, hvor du har tid, så prøv at udvide din søgning med en eller flere andre lufthavne.

Se tilbud hos Momondo

Oplevelser og overnatning i Island

Island er som sagt en naturoplevelse, og langt de fleste seværdigheder i landet findes ude i naturen. Her på siden finder du en uddybende artikel om hvordan, du kan opdage Island på egen hånd. Du finder bl.a. information om ruter samt en sammenligning mellem bil og campervan.

Du kan læse artiklen om Island ved at trykke her.

Hvis du kun har kort tid på Island, eksempelvis en forlænget weekend eller som del af et stop på vej til USA, så kan jeg anbefale dig at se nærmere på ruten “The Golden Circle”. Turen tager der gennem de mest største seværdigheder, som ligger omkring hovedstaden Reykjavik. Du kan også læse mere om den i min uddybende artikel om Island.

Hvis du er på i Reykjavik i meget kort tid, eller ønsker at have en guide med. Så kan du også vælge at tage “The Golden Circle” som en dagstur fra Reykjavik (reklame link).

Book på GetYourGuide

Selvom den på GetYourGuide (reklame link) udbydes som en endagstur, så kan den bestemt også nyde den over flere dage i sit eget tempo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Du er måske også interesseret i...