Kom med til Sydafrika og se ‘The Big Five’! Landet som er kendt for sin fantastiske natur, og spændende historie. Sydafrikas turist motto er: “A world in one country”, og rigtigt nok så føles det enorme land faktisk nogle gange som en hel verden.

Med sine 60 millioner indbyggere og 1.2 millioner kvadratkilometer, så bor der mere end 10 gange så mange mennesker som i Danmark, og landet er samtidig ca. 28 gange så stort. Udover mennesker lever der i Sydafrika knap 300 forskellige arter af pattedyr og næsten 900 forskellige fuglearter. Af de mest kendte kan nævnes zebraer, løver, leoparder, flodheste, elefanter, bøfler, giraffer og både det sorte og hvide næsehorn.

Læs mere om mulighederne for at opleve de mange dyr på en safari nederst på siden.

Mange billige fly til Johannesburg, Sydafrika

KLM/AirFrance flyver flere gange dagligt ruten til Johannesburg i Sydafrika gennem begge deres hubs i hhv. Amsterdam og Paris. Lufthavnen er placeret mellem hovedstaden Pretoria og millionbyen Johannesburg. Lufthavnen er derfor landets største lufthavn, hvilket også gør at billetterne hertil er de billigste. Du kan også flyve til Cape Town, men her skal du betale ca. 4000 kr. for de billige returbilletter.

Du flyver som sagt med KLM/AirFrance, som ligger i top 10 over de bedste flyselskaber i verden. Du har én ganske kort mellemlanding i enten Amsterdam eller Paris men derudover er turen direkte til Johannesburg.

Flyv fra både Billund, Aalborg og København

På dette tilbud kan du frit vælge mellem afrejselufthavn mellem hhv. Aalborg, Billund, København. Priserne fra Billund og København er meget ens og ligger således på 3217 kr. og 3284 kr. Mens du du fra Aalborg skal betale ca. 3600 kr.

Flyv hele vinteren til Sydafrika

Der er lige nu rigtig mange billige flybilletter til Johannesburg. I nogle måneder som eksempelvis februar er det nærmest hver dag, at du kan flyve tur/retur til kampagnepris. Der er en kort pause for de billige billetter hen over december og start-januar, sandsynligvis grundet jul og nytår.

Husk også, at mens det er vinter i Danmark, så er det sommer i Sydafrika. Så en rejse til Johannesburg henover vinteren passer perfekt, hvis du gerne vil have lidt sol i de kolde vintermåneder.

Men overordnet kan du finde billige fly i november, slut-januar, februar og marts.

Sådan finder du de billige KLM fly til Sydafrika

For at finde disse fly anbefaler jeg, at gå direkte ind på KLM’s hjemmeside. Normalt ville jeg altid bruge en søgemaskine til at finde fly, men til disse KLM tilbud giver selskabets egen hjemmeside faktisk et fremragende overblik. Du kan således gå mange måneder ud i fremtiden og sammenligne prisen på tværs af månederne. Perfekt hvis du er ved at planlægge en længere rejse.

Da KLM og Air France har fusioneret, så er det i praksis ligegyldigt om flyet drives af Air France eller KLM. Du skal blot vælge den kombination af fly, som giver bedst mening for dig ift. pris og tid.

Step 1: Lad rejsedatoer stå fri

For at give det bedste overblik, er tricket at lade “rejsedatoer” være tom. Hvis der allerede står en dato, kan du trykke på det blå kryds for at rydde feltet.

Her har jeg for eksemplet taget ruten Hamborg til Lima fra et andet tilbud, men du skriver selvfølgelig KBH til Johannesburg

Step 2: Sammenlign på tværs af månederne

Herfra kan du vælge hvilke måned og dato du ønsker at afrejse skal foregå på. På tidspunktet for dette indlæg er der, som du kan se, mange muligheder for kombinationer af datoer også på tværs af måneder, hvis du f.eks ønsker en længere rejse.

Pause for de billige billetter omkring jul og nytår

Som du kan se på nedenstående billede, så starter de billige billetter faktisk allerede fra november 2022. Men grundet jul og nytår er der ikke sat billige kampagnebilletter til salg i december og starten af januar.

Der er dog billige billetter af finde i november, slut-januar, februar og marts.

Mulige datoer fra Billund til Johannesburg. De billige datoer er meget ens fra København

TIP: Det kan ofte svare sig at lege lidt med datoerne, da der kan være store forskelle på hvor lange mellemlandinger man skal have på de forskellige datoer. Der kan desuden være små forskelle på afrejselufthavn.

Bagageregler hos KLM

På dette tilbud har man desværre ikke indkluderet baggage. KLM/Airfrance har dog rimelige gode regler for håndbagage. På Economy Class må du således have 12 kg håndbagage, fordelt på op til to forskellige tasker. Se nedenstående for specifikation.

Personligt har jeg fløjet med KLM/AirFrance et par gange, og selskaberne er i min egen erfaring langt mere løse med håndbagage reglerne. Jeg ville derfor godt turde overskride reglerne en smule, hvis din rygsæk eksempelvis er et par centimeter for lang.

KLM’s håndbagage politik

Som reference, kan det bemærkes, at det hos Ryanair kun er tilladt, at have ét stykke håndbagage med, som maksimalt må have målene 40 x 25 x 20. Du har således noget mere plads hos KLM/AirFrance

Læs også: Prøv en grupperejse med andre unge

Mød nye mennesker fra hele verden og få venner for livet. Jeg kan personligt stort anbefale det internationale bureau G-adventures, som tilbyder grupperejser for unge (18-39 år) til hele verden. Læs mine artikler om grupperejser for unge til bl.a. Peru inkl. inca trail til Machu Picchu, 14-dages rundrejse i Costa Rica eller den store sammenligning af grupperejser til Mexico og Mellemamerika.

Den endelige rejse til Sydafrika

Fly fra Billund

Nedenfor har jeg valgt et par tilfældige datoer i februar 2023. Men som du kan se på KLM’s hjemmeside, så gælder disse priser altså til et hav af datoer henover vinteren. Den billigste kom billet kan købes for kun 3217 kr. tur/retur.

Samme datoer, dog fra København

Fly fra København

Fra København er prisen en lille smule dyrere, men ikke meget. Du kan således flyve tur/retur for kun 3284 kr.

klm fly til sydafrika

Fly fra Aalborg

Som sagt så koster en returbillet til Aalborg ca. 400 kr. mere sammenlignet med Billund. Altså kan du komme tur/retur fra Aalborg til 3638 kr. Hvilket stadig er en rigtig billig billet!

Safari i Johannesburg og Sydafrika

Jeg kan lige så godt være ærlig. Safari er dyrt – der er ikke nogen vej udenom det. I Sydafrika har du et væld af muligheder for at tage på safari. Johannesburg ligger relativt tæt på Kruger Nationalpark, som er landets største nationalpark. Men derudover har du også mulighed for at vælge en række mindre parker og konservering steder nær Johannesburg.

Kruger Nationalpark: Sydafrikas kronjuvel

Kruger Nationalpark er den største park i Sydafrika. Parken dækker over et areal, der er halvt så stort som Danmark. I parken har du mulighed for at se de fleste af de dyr Sydafrika har at tilbyde. Herunder ‘The Big 5’ som dækker bøflen, løven, leoparden, elefanten og næsehornet.

Hvis du gerne vil have den fulde oplevelse, og se et af hvert dyr. Så er du også nødt til at opholde dig i parken i flere dage. Man er simpelthen nødt til at overnatte derude, så du kan tage videre straks næste dag.

Nedenfor har jeg som eksempel fundet en fire dages tur til Kruger fra Johannesburg (reklame link) til knap 5000 kr. pr. person. Det lyder selvfølgelig af mange penge, men det er prisen for alt i fire dage. Tre overnatninger inde i parken, alle måltider, guides til safarien, firehjulstrækkere til safarien, alle etréer til parken samt transfer til og fra Johannesburg.

Book på Viator

En dags safari til Pilanesburg Nature Reserve

Hvis du ikke er til den store fire dages tur, har du også mulighed for at tage på en rigtig god endagstur til Pilanesburg Nature Reserve (reklame link). Denne park ligger noget tættere på Johannesburg, og du kan således få en hel safari dag uden at skulle sove i en park.

Book på Viator

Dagstur i Johannesburg med besøg i Soweto

Inde i Johannesburg by kan jeg klart anbefale dig at tage på en tur til Soweto. Soweto er nok den mest kendte slum også kaldet ‘Township’ i Sydafrika. Det var også i Soweto at Nelson Mandela boede før han kom i fængsel, og siden blev præsident. Det var også i Soweto, at befolkningen startede oprøret, som til sidst betød at apartheid i Sydafrika sluttede.

Du har i dag mulighed for at tage på en guidet tur ud i slummen, og tale med de lokale om situationen i dag. Du kommer også forbi de farvestrålende køletårne, som er blevet et varemærke på Soweto. Nedenstående tur inkluderer også et besøg i Nelson Mandelas hus, som i dag er omdannet til museum.

Book på Viator

Overnatning i Johannesburg

Med sin million store befolkning, er der naturligvis et bredt udvalg af overnatningsmuligheder i byen. Personligt bruger jeg som udgangspunkt Booking.com, når jeg booker hotel, da deres Genius rabat ofte er det billigste.

Bo i de nordlige områder

Johannesburg er en lidt speciel by i den forstand, at centrum af byen ikke er der, hvor man har lyst til at bo. Centrum kan være forholdsvis utryg er befærde sig i, og det anbefales at man kører rundt, hvis man skal besøge museer eller lign.

Nord for byen ligger områderne Sandton, Rosebank og Randburg, som klart er at foretrække ift. centrum. Her findes også langt størstedelen af de bedre hoteller. Hvis du alligevel vil ind til centrum, så koster Uber heldigvis meget lidt i Sydafrika, så taxaturen ind til centrum vil ikke koste dig mere end 50 kr.

Billige gode hoteller

Prisen for en overnatning ligger på ca. 400 kr. pr. nat for et godt 4-stjernet hotel i et af de nordlige områder med en gennemsnits anmeldelse på 8+.

Her kan du eksempelvis bo på Hyatt House (reklame link), hvor du for 473 kr. også får morgenmad med i prisen.

Book på Booking.com

Alternativt kan du også vælge at bo på Benvenuto Hotel (reklame link), som uden morgenmad kun koster 324 kr. pr nat. Hotellet ligger vest for Hyatt House, i bydelen Randburg. Men det er i ca. samme afstand til centrum, som Rosebank hvor Hyatt House ligger.

Book på Booking.com

Hostel i Johannesburg

Der findes også et par rigtig gode hostels i Johannesburg. Her kan du bl.a. bo på Lebo’s Soweto Backpackers (reklame link), som med et imponerende gennemsnit på 9.8 i anmeldelser lover rigtig godt! Særligt til en pris på kun 86 kr. pr. nat.

Book på Hostelworld

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Du er måske også interesseret i...