Når man har fundet sine drømme flybilletter er det næste at finde de bedste priser på et hotelværelse eller hostel. Kigger man på nettet kan man hurtigt blive blind i forskellige søgemaskiner og bookingsider som lover diverse tilbud, VIP-offers, medlemsrabatter mv.

Et trick jeg dog har fundet er at man kan udnytte samspillet mellem eksempelvis sammenligningsportaler som Momondo og bookingportalen Booking.com. (reklame link) På den måde kan man få en lidt billigere pris ved ét enkelt klik.

OBS: Denne metode virker ikke altid, men man kan være heldig, som i dette eksempel. Jeg vil som udgangspunkt anbefale dig, først at læse min guide om generelt at booke hotel billigst. Derefter kan du forsøge dig med dette trick.

Den direkte pris er dyrere

Jeg bruger som udgangspunkt Booking.com (reklame link) til mine hotelovernatninger, da de oftest er billigst. Jeg er dog blevet opmærksom på, at man nogle gange kan få en bedre pris hos dem ved at gå igennem f.eks. momondo.com, hvor Booking.com pludselig skal konkurrere mod andre portaler. Jeg mistænker, at det er forskellige cookies som spiller ind, denne gang blot til forbrugerens fordel.

Her skal det siges at jeg gennem mine tidligere bookinger har åbnet den højest mulige Genius level 3. Hvormed Booking.com lover, at man modtager op til 20% rabat på alle geniusbookinger.

Man skulle derfor tro at den pris, jeg som trofast kunde får vist direkte på deres hjemmeside, vil være det billigste. Men dette er imidlertid ikke tilfældet.

Eksempel med hotel i Warszawa

For at vise denne pointe har jeg taget et eksempel med et hotel i skønne Warszawa. En weekendtur jeg forresten vil anbefale dig at overveje.

Til dette eksempel vælger jeg en forlænget weekend fredag til mandag på mit ønskede hotel NYX Warsaw. Rigtigt nok viser Booking.com, at jeg får min Genius-rabat. Men se videre i næste afsnit, hvad prisen så falder til, hvis jeg går via Momondo.

Prisen jeg bliver tilbudt, hvis jeg bruger Booking.com (reklame link) direkte med selvsamme Genius niveau. Altså den samme pris, som jeg umiddelbart uden Genius bliver tilbudt, men som jeg kan sænke med mit Genius rabat.

Få en bedre pris via Momondo

Nu går jeg så ind på Momondo.com og vælger den samme forlængede weekend, men søger specifikt efter NYX Warsaw. Det skal her noteres, at jeg på Momondo ikke er logget ind eller på anden vis har givet udtryk for, at jeg er fordelskunde hos Booking.com (reklame link). Alligevel får jeg her tilbudt den pris samme pris på 1.383 kr.

Godt nok foreslår Momondo, at jeg booker via Hotels.com, men hvis du ser nederst i midten, så fremgår Booking.com med et lignende tilbud på 1.383 kr.

Trykker vi imidlertid på linket til hotellet via Booking.com, ja så falder prisen faktisk yderligere til 1.244 kr. for præcis den samme weekend og det samme værelse.

Det derfor er bemærkelsesværdigt, at prisen her er lavere end den reklamerede på 1.381 kr. ved at tilgå Booking.com direkte. Men den er naturligvis lavere fordi at Booking.com, har lovet mig som Genius-medlem en lavere pris end alle andre “almindelige besøgende”.

Prisen jeg bliver tilbudt efter jeg går via Momondo, og logger ind på Booking.com bruger derfra.

Konklusion

Det man som prisbevidst hotelforbruger kan lære af dette, er at man altid skal tjekke en sammenligningsportal som Momondo og ikke stole blindt på sin yndlings bookingportal. Nogle gange får man tilbudt præcis den samme pris som alle andre.

Men så gælder det blot om at udnytte systemet og tvinge Booking.com (reklame link) til at give en sin Genius-rabat. Det er derfor fortsat fordelagtigt at oprette sig som bruger, hvis man booker gennem Booking.com, så man har mulighed for at udnytte ovenstående trick.

Hvis du gerne vil sikre dig, at du får den rigtig pris på dit drømme hotel, så vil jeg klart anbefale dig at læse min guide til at booke hotel billigst. Den kan være mange penge at spare!