Hvordan kommer jeg billigst og hurtigst frem og tilbage mellem Malmø lufthavn fra København? Hvad er mulighederne for at komme ud til lufthavnen med offentlig transport og hvad med parkering? I dette opslag sammenligner jeg mulighederne for at rejse mellem Malmø Lufthavn og København. Jeg sammenligner den direkte lufthavnsbus med kombinationen af bus og tog via Malmø C.

Om Malmø Lufthavn

Malmø lufthavn ligger ca. 30 min. kørsel uden for Malmø centrum og ca. 50 min. fra København. Lufthavnen er i de senere år vokset i skyggen fra Københavns lufthavn. Malmø lufthavn bruges i dag som et billigt alternativ til Københavns lufthavn, som er blevet en meget travl og dyr lufthavn for flyselskaberne at benytte.

Her er det især den ungarske lavprisselskab Wizz Air, som har investeret kraftigt i at udbygge deres destinationer fra den svenske lufthavn. Wizz Air tilbyder i dag dobbelt så mange destinationer fra Malmø Lufthavn sammenlignet med Københavns lufthavn. Udover Wizz Air udbydes der også flere forskellige charterruter af bl.a. Sun Class airlines. Lufthavnen er derfor god at krydse af, hvis du leder efter en billig charterferie.

Den direkte lufthavnsbus til Malmø Lufthavn

Der går en direkte lufthavnsbus mellem København og Malmø Lufthavn. Den direkte lufthavnsbus kører dog kun efter de fly som lander med Wizz Air. Dvs. at hvis du flyver med et andet selskab end Wizz Air, så kan du altså være uheldig at den direkte lufthavnsbus ikke kører. Hvis dette er tilfældet, kan du læse næste afsnit, hvor jeg beskriver hvordan du kommer til København med anden offentlig transport.

Stoppestedernes placering

Flyver du med Wizz Air, kan du nyde godt af den direkte lufthavnsbus mellem Københavns Banegård og Malmø Lufthavn. Busserne drives af selskabet Neptunbus. På billederne nedenfor har jeg markeret på Google Maps, hvor busserne holder i hhv. Malmø Lufthavn ved DGI byen i København.

Vær opmærksom på, at der ved DGI byen kan være mange busser fra forskellige selskaber. Frygt derfor ikke, hvis du ikke umiddelbart kan se bussen. Den kan godt holde længere nede i rækken af busser.

Placering i København

Lufthavnsbussen kører mellem Malmø Lufthavns indgang og DGI byen på Ingerslevs Boulevard nær Københavns Hovedbanegård. Hvis du har taget en FlixBus eller Kombardo Ekspres før, så er det samme sted at Neptunbus’ lufthavnsbus kører fra. Du skal blot kigge efter Neptunbusser.

Placering i Malmø Lufthavn

I lufthavnen ligger stoppestedet umiddelbart til højre, når du kommer ud af terminalen.

Afgangstidspunkter for lufthavnsbussen

Neptunbus’ lufthavnsbus kører præcis 2 timer og 20 minutter før afgang. Det vil sige, at hvis dit fly afgår 16.50, så kører lufthavnsbussen kl 14.30 fra DGI-byen i København.

Når du skal fra lufthavnen kører bussen 45 minutter efter planlagt ankomst. Så hvis dit fly er planlagt til at ankomme i Malmø Lufthavn kl 16.15, så kører bussen mod København kl 17.00.

Busturen mellem København og Malmø lufthavn tager ca. 1 time.

Prisen for lufthavnsbussen

En almindelig voksenbillet koster 139 kr. Mens studerende og pensionister koster 125 kr og børn under 15 år koster 100 kr.

Prisen er billigst sammenlignet med alternativerne

Sammenlignet med alternativet, er det denne transportmulighed den billigste. Derfor kan det kun anbefales at tage alternativet, hvis du lander på et tidspunkt, hvor den direkte lufthavnsbus ikke kører. Du kan finde den alternative måde længere nede på siden.

Book online og spar penge

Du har mulighed for købe billetten online på neptunbus.dk. Dette kan klart anbefales fordi hvis du ikke har købt din billet på forhånd, og derfor skal betale ombord på bussen, bliver du opkrævet et ekstra gebyr på 35 kr. pr. person.

Du kan finde et direkte link til Neptunbus’ bookingside ved at trykke her. Du kan bestille en billet frem til 3 timer før bussen afgår.

Priser for bagage

En billet er inklusiv ét styk bagage op til 32 kg, samt ét styk håndbagage op til 8 kg med maks målene 40x30x20 cm. Har du yderligere bagage koster dette 100 kr. pr. stk. bagage.

Læs også: Prøv en grupperejse med andre unge

Mød nye mennesker fra hele verden og få venner for livet. Jeg kan personligt stort anbefale det internationale bureau G-adventures, som tilbyder grupperejser for unge (18-39 år) til hele verden. Læs mine artikler om grupperejser for unge til bl.a. Peru inkl. inca trail til Machu Picchu, 14-dages rundrejse i Costa Rica eller den store sammenligning af grupperejser til Mexico og Mellemamerika.

Kombination af bus og tog via Malmø C

Hvis du ikke tager den direkte lufthavnsbus, så kan du alternativt kombinationen af bus og tog via Malmø C. Fra Malmø C går toget regelmæssigt til København H, og der går en lufthavnsbus fra Malmø Banegård og ud til Malmø Lufthavn.

Bussen til Malmø

Fra lufthavnen har du mulighed for at tage en ‘Flygbussarna’ ind til Malmø Banegård. Bussen kører som regel én gang i timen, dog på et varierende minut tidspunkt. Tjek derfor tidsplanen for bussen før du planlægger efter den.

Busturen mellem Malmø C og Malmø lufthavn tager ca. 40 minutter.

Du kan finde tidsplanen for Flygbussarna mellem Malmø C og Malmø Lufthavn ved at trykke her.

Pris for bussen

En enkeltbillet koster 149 SEK (104 kr), mens du har mulighed for at købe en returbillet for 248 SEK ~187 kr). Du vil dog kunne spare 10-15 kr, hvis du køber billetten på forhånd gennem enten hjemmesiden eller deres app.

Ved at købe billetten på forhånd, kan du komme ned og betale 129 SEK (~90 kr) for en enkeltbillet og 248 SEK (~172 kr) for en returbillet.

Du kan købe billetten på forhånd Flygbussarna’s hjemmside lige her.

Placering af stoppestederne for bussen til Malmø C

I Malmø Lufthavn er stoppestedet for Flygbussarna placeret direkte til højre, når du kommer ud af terminalen i lufthavnen.

Ved Malmø Banegård stopper bussen ved Busstop K. Stoppestedet ligger på den anden side af søen. Dvs. at du for at finde toget til København skal krydse den lille bro, for at komme over til banegården.

Toget mellem Malmø og København

Mellem Malmø og København går der heldigvis mange tog. Ca. hvert 20. minut har du således mulighed for at rejse med toget mellem de to byer med toget. Billetten kan ikke på forhånd købes gennem DSB’s hjemmeside, men skal trækkes i automaten på stationen, købes via rejsekort eller på det svenske pendant til DSB kaldet SJ’s hjemmeside.

Togturen mellem København og Malmø tager 40 minutter. En enkeltbillet koster 133 SEK (~92 kr).

Du kan finde tidsplan og købe billetter til Øresundstoget på det svenske togbaners hjemmeside sj.se.

Sammenligning af de to transportmuligheder

Den direkte lufthavnsbusKombination af bus og tog
Tid1 time1 time og 20 minutter
(plus ventetid til skift)
HyppighedFølger Wizz Airs afgangeÉn gang i timen
Pris139 kr.182 kr.

Konklusion

Den direkte lufthavnsbus vinder således både på tid og pris. Hyppigheden kan svinge ift. hvor mange afgange Wizz Air har på dagen. Det eneste tidspunkt kombinationen af bus og tog vinder, er derfor i det tilfælde at du flyver med et andet selskab, hvor den direkte lufthavnsbus ikke passer til.

Parkering i Malmø lufthavn

Det er desværre ikke gratis at parkere i Malmø lufthavn. Den billigste løsning hvis du ønsker at parkere i lufthavnen er at vælge parkering ved enten P1 eller P3, som begge to er langtidsparkering. Her kan du parkere for 500 sek (~350 dkk) pr. uge.

Alternativt kan du vælge de to ekspress parkeringspladser ved P2 og P4. Disse to koster hhv. 229 sek (~160 dkk) og 299 (~210 dkk) sek pr. dag

Du kan finde mere information om parkeringsmulighederne, og bestille parkeringspladsen hjemmefra på Malmø Lufthavns hjemmeside.

Transport fra din destination til dit hotel

Hvis du gerne vil nemt og sikkert frem til din destination, så kan jeg anbefale dig at bruge KiwiTaxi. Selskabet har aftaler med taxis i de fleste lande verden over. Du kan med dem bestille en taxa til at afhente dig i lufthavnen, og bringe dig sikkert til din destination.

Chaufføren står klar ved ankomsthallen med et skilt med dit navn. Betalingen foregår digitalt og du kender altid prisen på forhånd. Du slipper derfor for at skulle forhandle med de mange taxachauffører, og du risikerer derfor heller ikke at blive snydt.

Gå til KiwiTaxi