Ikke langt fra den danske grænse ligger den tyske millionby Hamborg. Foruden at byen bestemt er et besøg værd i sig selv, så ligger der ved byen også Hamborg lufthavn. Lufthavnen tilbyder mange forbindelser til hele verden, som eller kun kan nås fra København. Derfor fungerer Hamborg lufthavn som et glimrende alternativ, særligt hvis man bor langt fra København. Endvidere får man ved at flyve fra Hamborg lufthavn mulighed for at tage del i diverse tilbudskampagner, som kun er rettet mod det tyske marked. Leder du efter billige flybilletter, er det derfor altid en god ide også at søge fra Hamborg lufthavn.

Problemet med Hamborg lufthavn, set fra dansk side, er at der findes langt færre muligheder for at komme til lufthavnen med offentlig transport sammenlignet med København. Hvis din billige rejse endvidere starter med et tidligt morgenfly, så kan det virke umuligt at nå det uden en overnatning. Men som du kan læse nedenfor, så har du faktisk mulighed for at tage Flixbus natten over fra både Jylland, Fyn og København. Hermed kan man altså nå de helt tidlige fly i bedste Budget Rejser stil.

TIP: Du kan dog overveje at opsætte en liftagent hos GoMore, hvorved du får besked, hvis der er nogen tilbyder et lift til Hamborg. I min personlige erfaring skal du dog være meget heldig, da der desværre ikke er mange som bruger tjenesten til at rejse ud af Danmark.

Den billige Flixbus til Hamborg lufthavn

Hvis du vil billigt til Hamborg, så er Flixbus svaret. Selskabet, som er kendt for at dække det meste af Europa med billige busforbindelser, kører således også mellem de større danske byer og Hamborg. Priserne starter ved kun 99 kr!

Flixbus har daglige afgange som starter med udgangspunkt i både Aalborg, Aarhus og København, som alle kører mod Hamborg (og faktisk også videre sydpå). Der er klart flest ruter fra København til Hamborg, hvor de fleste tager færgen ved Rødby. Således kan du faktisk komme ned på blot 5 timer og 10 minutter, ved at tage bussen fra København til Hamborg.

Fra Jylland opererer Flixbus (reklame link) både ruter fra Aarhus og Aalborg, hvor der dog er flest ruter, som starter i Aarhus. Antallet af afgange varierer efter sæsonen, men som minimum opererer selskabet én daglig rute fra Aarhus.

BONUS TIP: Er du studerende, kan du på internationale Flixbus afgange ikke vælge Studerende. Men du hente Studiz-appen, og få en 15% kupon som kan bruges ved betaling. På den måde kommer du med en billetpris på 99 kr. ned på 84,15 kr. Hermed er de to første øl på stranden sparet ;-) Læs mere i mit opslag her.

Mange daglige afgange særligt fra København

Udover de natlige ruter, så har du også mulighed for tage Flixbus i løbet af dagen. Igen varierer antallet af ruter med sæsonen samt hverdag/weekend. Men når der er flest ruter fra Aarhus, så kører der samlet tre daglige ruter. Priserne er som udgangspunkt billigere end toget, men det er ikke en regel. Derfor vil jeg på dagsruterne anbefale dig både at tjekke Flixbus og DSB’s hjemmeside. Du kan læse mere om at tage toget til Hamborg i det næste afsnit.

Fra København kører der mange ruter i løbet af dagen, helt op til 15 gange dagligt. Derfor vil jeg klart anbefale dig at se nærmere på Flixbus’ hjemmeside (reklame link) for at finde den afgang, og pris som passer bedst til dig.

Gå til Flixbus
Alle tilgængelige ruter fra Aarhus en dag i august

Nå de tidlige morgenfly fra Hamborg lufthavn

Der hvor Flixbus giver en helt særlig fordel overfor toget, er hvis man skal flyve tidligt om morgenen, og ønsker at spare en overnatning i Hamborg. Flixbus opererer nemlig natbusser fra både Aarhus/Aalborg og København.

Fra Aarhus afgår den faste afgang nemlig 22.30 og ankommer ved Hamborg busterminal kl 03.30. Du har således fin tid til at tage metroen ud til lufthavnen, og være der to timer før din morgenafgang. Selvfølgelig er en lang natlig bustur er ikke den bedste måde at starte sin rejse eller ferie på, men hvis tilbuddet er godt nok, så kan det godt svare sig.

Den natlige Flixbus fra Aarhus og Aalborg til Hamborg

Flixbus har en fast daglig afgang fra både Aarhus og Aalborg til Hamborg. Bussen kører fra Aalborg kl 21.00, og gør et stop i Aarhus kl 22.30. Derudover stopper Bussen også ved Vejle kl. 23.25, Kolding kl. 23.50 samt Flensborg kl. 01.05

Du kan finde de natlige afgange på FlixBus’ hjemmeside lige her (reklame link).

Gå til Flixbus
FlixBus over natten fra Aarhus til Hamborg
FlixBus over natten fra Aalborg til Hamborg

Mange natbusser fra København til Hamborg

Hvis du rejser fra København har du mange muligheder for at vælge en natbus til Hamborg. I hverdagene har Flixbus mellem en og to faste natbusser, mens det i weekender og ferier stiger til op til fire natbusser.

Når der opererer fire ruter har du således mulighed for at stige på bussen kl. 21.20, 21.55 og på to busser kl 23.00. Priserne fra København fås fra kun 199 kr., men prisen kan nemt stige til det dobbelte.

Du kan læse mere og bestille dine billetter på FlixBus’ hjemmeside lige her (reklame link).

Gå til Flixbus
Når der er flest natbusser fra København til Hamborg

Tag toget fra København, Odense og Jylland til Hamborg

Personligt synes jeg at en togtur er mere behagelig end en bustur – og heldigvis har du da også mulighed for at tage toget direkte til Hamborg. Prisen for en voksenbillet til Hamborg starter ved 220 kr. Denne pris gælder på alle direkte tog fra Danmark, hvilket således gælder fra Aarhus, Odense og København. Fra Aalborg skal man som minimum skifte i Aarhus, og prisen starter derfor på 266 kr.

For at booke togbilletter til udlandet, skal du ikke tilgå den almindelige DSB hjemmeside som du bruger i Danmark. Derimod skal du tilgå DSB udland hjemmeside, som du finder her.

Fra Aarhus til Hamborg

Hvis du bor i Aarhus, så kører der som regel to direkte tog om dagen. På den måde kan du som på billedet nedenfor komme mellem Aarhus og Hamborg på under 4.5 time. Hvis de direkte tog ikke passer dig, så skal du regne med at turen tager op til 5 timer med et enkelt skift i enten Fredericia eller ved grænsen.

Priserne starter som sagt ved 220 kr. for en voksenbillet.

En billet fra Aarhus til Hamborg

Fra Aalborg til Hamborg

Hvis du rejse fra Aalborg afgår der desværre ingen direkte tog til Hamborg. Derfor bliver din rejsetid også noget længere, særligt når man sammenligner med at køre i bil. Du skal derfor regne med at bruge mellem 6 og 6.5 time på at komme fra Aalborg til Hamborg H.

Prisen er også en smule højere og starter ved 266 kr.

En billet fra Aalborg til Hamborg

Fra Odense og København til Hamborg

Rejser du fra enten Odense eller København har du hele seks daglige afgange at vælge imellem. Turen kan derfor klares på kun 3.5 time fra Odense og 4 timer og 45 minutter fra København. For både Odense og København starter priserne ved kun 220 kr.

Det skal dog siges, at det virker til at være noget sværere at finde de helt billige billetter fra København i sammenligning med Aarhus.

En de billige billetter fra København til Hamborg

Metroen fra Hamborg Hauptbahnhof til lufthavnen

Om du tager toget eller Flixbus til Hamborg, vil du ankomme til Hamborg Hovedbanegård. Til at nå det sidste stykke af vejen, kan du tage den grønne S1 linje mod Poppenbüttel / Hamburg Airport (Flughafen).

Du kan nemt bruge Google Maps til at tjekke tidstabellen på linjen fra hovedbanegården og ud til lufthavnen. Metroen holder en kort pause efter midnat, hvorefter det første tog kører 4.04 fra Hovedbanegården. I min personlige erfaring kan man godt nå dette tog, hvis man kommer med Flixbus fra Aarhus kl. 3.35.

Spar tid: Hent appen Hvv Switch

Hvis du vil spare tid ved de meget langsomme billetautomater på hovedbanegården, kan du med fordel hente appen “Hvv Switch”. I appen Hvv Switch har du mulighed for at købe billetter til den offentlige transport i Hamborg, herunder også til lufthavnen. Du kan finde Hvv Switch i App Store eller Google Play.

Når du har hentet appen køber du billetten “Single Ticket” til €3.26. Denne billet gælder hele vejen ud til lufthavnen.

Mulighederne for billetkøb i appen

Fra Hamborg Rutebilstation til Hamborg Hovedbanegård

Hvis du har taget Flixbus til Hamborg, så vil bussen sætte dig af ved ZOB Bus-Port, deres rutebilstation, som ligger lige ved siden af hovedbanegården. Herfra kan du på få minutter gå hen til indgangen “Hauptbahnhof Süd”, som går under jorden over til selve hovedbanegården.

Ruten fra Hamborg Rutebilstation (ZOB Bus-Port) til indgangen til Hauptbahnhof

Overnatning i Hamborg eller i Hamborg lufthavn

Hvis man skal med flyet på et helt skævt tidspunkt, eller ikke ønsker den natlige bustur, ja så er det bestemt også muligt med en overnatning i Hamborg by eller ude i lufthavnen. Begge steder har du mulighed for at få en overnatning til mellem 100 og 150 kr i lavsæsonen og ca. 200 kr. i højsæsonen. Dette gælder vel og mærke prisen på de billige hostels.

Personligt tip: Jeg har selv overnattet på A&O Hauptbahnhof, og kan anbefale stedet trods de lidt sløje anmeldelser. Sengene og værelserne er fine, særligt til den lave pris på kun 100 kr. Det skal dog siges, at denne pris er uden sengelinned, som koster €3. Jeg bookede dengang selv på Agoda.com, som var billigst. Men jeg vil generelt anbefale dig, at læse min guide til at booke hotel billigst.

Du kan finde A&O Hamburg Hauptbahnhof på Agoda.com lige her (reklame link).

Book på Agoda
Her et hostelværelse i ved hovedbanegården til kun 95 kr.

Du kan også vælge nedenstående hostel, som giver mulighed for selv at gå ud i lufthavnen. Hostellet ligger nemlig kun 10 min. gang fra indgangen til lufthavnen. Meget nemt hvis du har et tidligt morgenfly.

Her et hostel ved lufthavnen