Hvordan kommer du nemmest og billigst fra Charleroi lufthavn og ind til Bruxelles centrum? Har du fundet et par billige billetter til Bruxelles Charleroi lufthavn, men mangler nu transporten fra lufthavnen og ind til byen? Mange af de helt billige flybilletter særligt med Ryanair går nemlig via lufthavnen ved byen Charleroi.

Lufthavnsbussen fra Charleroi lufthavn til centrum

Charleroi lufthavn er ikke den nærmeste lufthavn ift. Bruxelles. Lufthavn ligger således 60 km fra centrum af Bruxelles, hvilket tager i bil tager ca. 1 time. Alligevel så er det faktisk ganske nemt at tage offentlig transport ind til centrum af Bruxelles.

Lufthavnsbus hvert 20. minut

Lufthavnsbussen kører således hvert 20. minut fra lufthavnen til Bruxelles. Dette gælder alle ugens dage fra kl 04.40 og frem til kl 00.40 næste dag. Bussen går direkte fra lufthavnen til stationen “Bruxelles Midi” også kaldet “Bruxelles Zuid West”. Busturen tager efter planen 55 minutter.

Fra denne station kan du nemt tage metroen videre til din endelige destination. En metro billet koster €2.10 og kan købes i standeren på stationen. Du kan læse mere om metrosystemet i Bruxelles på deres hjemmeside her.

Taxa fra Charleroi er meget dyrt

Hvis du overvejer en taxa, så skal du regne med at betale ca. €100 (~750 kr.) Hvilket må siges at være i den dyre ende, taget i betragtning af at lufthavnsbussen kører så regelmæssigt.

Fast pris til Bruxelles med lufthavnsbussen

Lufthavnsbussen til Bruxelles har en fast pris på €15.5 (~115 kr.) Denne pris gælder uanset tidspunkt af døgnet, hvilket er et stort plus ift. de nogle gange skæve Ryanair tidspunkter. Du kan købe billetterne til lufthavnsbussen på forhånd på Omio.dk (reklame link).

Omio er en international søgeportal til alt offentlig transport som busser og tog, som jeg personligt har god erfaring med. Hvis du trykker på nedenstående knap kommer du direkte til Omio med ruten fra Charleroi lufthavn til Bruxelles valgt. Du skal således kun ændre datoen du ønsker at rejse på.

Gå til Omio

Billetten gælder hele dagen

Når du køber billetten, så gælder den hele dagen, og ikke kun den specifikke afgang, som du kan vælge på Omio. Jf. busselskabet hjemmeside, så gælder følgende nemlig:

“The tickets for these lines are valid for the entire day. You can use them for any of the following departures till 4AM of the next day

Vælg euro som betalingsvaluta og spar penge

Når du bestiller billetten på Omio (reklame link), så skal du vælge euro og ikke kroner, som den ellers først vælger. Som udgangspunkt koster billetten nemlig 123 kr. (~€16.54).

Men hvis du øverst på siden ændrer valutaen fra DKK til euro, så kan du komme frem til gældende pris på €15.5 (~115.5 kr). I højre hjørne finder du “kr.”, som skal ændres til euro.

Øverst til højre på Omio har du mulighed for at skifte valutaen til euro

Herefter fremgår prisen først som €16, men når du går videre med købet, så vises den korrekte pris på €15.5.

Nedenfor er jeg gået videre med bestillingen, hvor prisen således er €15.5. Du skal naturligvis være opmærksom på, at når du køber noget i euro med et dansk kort, så betaler du valutatillæg. På trods af valutatillægget, er det i dette tilfælde dog fortsat billigere, at betale i euro fremfor kroner.

Hvis du vil spare penge på køb i euro eller andre valutaer, så læs min guide om at vælge et rejsevenligt betalingskort med 0% i valutatillæg.

Aktiviteter i Bruxelles

Hvis du mangler noget at lave i Bruxelles, så kan jeg anbefale dig at se nærmere på GetYourGuide (reklame link). Her kan du finde et hav af forskellige oplevelser og aktiviteter i Bruxelles og omegn.

Prøv en belgisk chokoladeworkshop eller ølsmagning

Bruxelles og Belgien er jo kendt for sin chokolade og ølbrygning. Derfor har jeg også taget hhv. en 2.5 timers chokoladeworkshop og en belgisk ølsmagning. Chokoladeworkshoppen koster 327.5 kr. pr. person. mens ølsmagningen koster 215.5 kr.

Pubcrawl i Bruxelles

Hvis du mere er til hosteloplevelsen, kan du kombinere det med en pubcrawl i den belgiske hovedstad. Pubcrawlen finder sted 6 dage om ugen (alle dage undtagen tirsdag), og starter hver dag kl 21.30. På turen besøger I fire forskellige barer rundt i byen, hvor I foruden besøget også vil spille en række drukspil. Turen med guide koster 108 kr., hvilket er inklusiv 4 velkomstdrinks (enten øl eller shots). Ved den sidste bar på turen, vil der være dansegulv og være lagt op til, at I kan fortsætte festen resten af natten. Personligt kan jeg klart anbefale pubcrawl til at møde nye mennesker, da I lige som på hostellet hurtigt falder i snak med dem fra jeres gruppe.

Book på GetYourGuide

Overnatning i Bruxelles

Mangler du overnatning i Bruxelles, så kan jeg anbefale dig at bruge Booking.com, som jeg altid bruger når jeg rejser. Jeg kan også anbefale dig, at læse min guide til at booke hoteller smartest. Her kan du lære hvordan, du navigerer i junglen af sammenlignings- og bookingportaler.

Hotel i Bruxelles

Der findes et hav af hoteller i Bruxelles. Men priserne ligger også i den høje ende. Du skal regne med at betale ~500 kr. pr. person pr. nat, hvis du ønsker et godt anmeldt hotel med 8+ i rating. Du kan eksempelvis sove på det 4-stjernede hotel “nhow Brussels Bloom (reklame link)“, som har fået 8.9 i gennemsnit ud af næsten 3500 anmeldelser i alt. Hotellet ligger centralt i centrum af Bruxelles i gåafstand til de mange pladser og monumenter som fylder centrum af Bruxelles. Du har mulighed for at vælge imellem en dobbeltseng eller to enkeltsenge.

Med Genius-rabat kan du få tre nætter fra torsdag til søndag for to personer for kun 2658 kr.

Book på Booking.com

Hostel i Bruxelles

Hvis du mere til at sove på hostels, så findes der også flere hostels i byen. Priserne på et dormværelse starter på ca. 220 kr. pr. nat. I Bruxelles har jeg fundet “Jacques Brel Youth Hostel (reklame link)“, som tilbyder et stort fællesområde med tilhørende terrasse. I fællesområdet finder du både bordtennis, Airhockey og Foosball. Hostellet ligger centralt i byen tæt på både seværdigheder og natteliv. Hostellet har egen bar, som har åben hver dag frem til kl 01 med et stort udvalg af lokale belgiske øl. Priserne for Jacques Brel Youth Hostel ligger på 238 kr. pr. nat for et 6-personers dormværelse.

Du kan booke nedenstående hostel samt se det samlede udvalg af hostels i Bruxelles ved at trykke på knappen nedenfor.

Book på Hostelworld